avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate emylianomonac

Activitate emylianomonac

Buna ziua,
Am primit o solicitare de furnizare informatii a șoferului care a condus mașina xyz in urma cu 5 luni și jumătate. Am primit pe 15.01.2024, pentru o contravenție săvârșită pe 21.07.2023.
Vă rog să mă ajutați și să-mi spuneți care este termenul legal de solicitare a acestor informații de către poliție (eventual numărul legii și articolul) și dacă amenda ce va fi emisă este nulă sau nu, dat fiind termenul întârziat de solicitare a informațiilor (legea și articolul, dacă puteți să îmi spuneți).
Mulțumesc anticipat!
Emilian
Reminder

emylianomonac a scris:

Multumesc frumos pentru răspuns.
Primul contract a fost încheiat pentru perioada 01.09.2016 pana in 31.09.2017.
A doua înțelegere a fost din 01.09.2017 pana in 31.09.2018, însă chiriașul a refuzat plata chiriei și a plecat in data de 01.04.2018, întocmind și acea petiție.

Dacă proprietarul declarat acum la finanțe acel contract, va primi o amenda pentru nerespectarea termenelor, însă soluționarea petiției poate sa meargă spre faza penală?

Va multumesc frumos!

Multumesc frumos pentru răspuns.
Primul contract a fost încheiat pentru perioada 01.09.2016 pana in 31.09.2017.
A doua înțelegere a fost din 01.09.2017 pana in 31.09.2018, însă chiriașul a refuzat plata chiriei și a plecat in data de 01.04.2018, întocmind și acea petiție.

Dacă proprietarul declarat acum la finanțe acel contract, va primi o amenda pentru nerespectarea termenelor, însă soluționarea petiției poate sa meargă spre faza penală?

Va multumesc frumos!
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
- o locuinta a fost inchiriata de catre o persoana fizica unei alte persoane fizice printr-un contract semnat de cele 2 parti pe o perioada de 12 luni.
- chiria a fost platita prin transfer bancar in contul unei alte persoane, care dadea mai departe banii celui care detinea locuinta.
- la incheierea contractului partile au agreat de comun acord prelungirea cu inca 12 luni, sub aceleasi conditii, fara a semna un aditional.
- dupa scurgerea a 9 luni, chiriasul nu a mai platit chiria si a parasit locuinta avand loc si o discutie contradictorie.
- la scurt timp chiriasul a facut o petitie catre o autoritate (nu cunosc numele), sustinand in aceasta ca nu a primit chitanta pentru nici o suma de bani si ca cel care a inchiriat locuinta nu a declarat la finante faptul ca are venituri din aceasta activitate.
- apoi Serviciul de investigatie al criminalitatii economice a chemat la declaratii pentru a investiga petitia pe persoana in contul careia erau virati banii de catre chirias.

Intrebarile mele sunt:
1. Ce repercursiuni/actiuni pot avea loc impotriva celui care nu declarat veniturile la finante?
2. Ce posibilitati exista ca persoana la care a ajuns banii intr-un final sa mearga acum la finante si sa declare veniturile realizate atat pe perioada contractului cat si pe perioada de 9 luni cand a primit chiria doar in baza unei intelegeri verbale?
3. Cum se declara in mod normal aceste venituri? Pe perioada contractuala, inainte de a incepe sau se poate declara si dupa incheierea perioadei contractuala?

Va multumesc frumos pentru ajutor!
DanielaGratiela a scris:

Punctul meu de vedere este că șansa este minimă spre zero, iar costurile (taxă de timbru + cheltuieli avocat) ar putea fi aproape de cuantumul sancțiunii.
Ați putea ataca alte aspecte pentru o șansă de câștig, însă e nevoie de un avocat (sau poate sunteți jurist)
cu respect, vă doresc succes.



Va multumesc frumos pentru punctul dvs de vedere.
Chiar daca fapta a existat, conform descrierii procesului verbal, acesta face trimitere la o alta perioada decat cea la care face trimitere dovada. Eu voi solicita dovada/fotografia pentru acea data trecuta in procesul verbal. Care ar fi sansele de a anula procesul verbal?
Multumesc.
Buna seara,
Am fost oprit in data de 15.09 pentru depasirea vitezei legale, surprins cu aparatul radar.
La intocmirea procesului verbal, la data intocmirii procesului verbal agentul a trecut data de 15.09, dar la data savarsirii faptei, acesta a trecut 15.06 (3 luni de zile in urma).
Intrebarea mea este daca voi contesta procesul verbal cu motivul ca la data de 15.06 eram in alta parte, nu exista nici o dovada/fotografie/filmare cu aceasta data (inregistrarea radar este cu data de 15.09), voi reusi sa il anulez?
Mentionez ca am semnat procesul verbal fara nici o mentiune.
Multumesc,
Emilian M.
In cele din urma m.am hotarat. Voi depune contestatie, voi cita martorul (soferul) care a dat declaratie. Voi sustine ca acel martor a fost fortat sa declare si sa scrie dupa dictarea agentilor de politie si voi ruga martorul (in cazul in care se prezinta la proces) sa povesteasca cum a avut loc intamplarea.
Voi sustine ca agentul in prima faza a declarat ca am depasit in viraj, unde marcajul este continuu, dar nu a vrut sa ma insoteasca la locul cu pricina pentru a se convinge ca este marcaj discontinuu, pentru ca mai apoi sa mute fapta intr.un loc cu linie continua.
Voi sustine ca am sunat la 112 pentru a raporta abuzul in serviciu facut de agentul de politie.
Voi cere o plansa foto care sa demonstreze ca in fata Primariei, unde agentul sustine ca am depasit este atat linie discontinua cat si continua. Voi sustine ca distanta de la primarie pana in fata postului de politie este foarte mica, fiind practic imposibila o depasire.

Ce parere aveti?

Va multumec anticipat!


S.a produs o neintelegere. Eu eram singur in masina. Soferul pe care l.am depasit insa era cu alte doua persoane in masina.
In principiu as dori sa citez toate cele 3 persoane, dar nu stiu cum le cheama pe celelalte doua. Numele soferului care a depus declaratia il am scris in procesul verbal la rubrica martorului.

Ce se intampla in cazul in care martorul/martorii citati nu vin la proces?

Multumesc anticipat.

Cu respect,

Emilian
Am semnat procesul verbal si am mentionat la obiectiuni ca "am depasit in zona cu marcaj discontinuu".