avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen legal - solicitare date conducator auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen legal - solicitare date conducator auto

Buna ziua,
Am primit o solicitare de furnizare informatii a șoferului care a condus mașina xyz in urma cu 5 luni și jumătate. Am primit pe 15.01.2024, pentru o contravenție săvârșită pe 21.07.2023.
Vă rog să mă ajutați și să-mi spuneți care este termenul legal de solicitare a acestor informații de către poliție (eventual numărul legii și articolul) și dacă amenda ce va fi emisă este nulă sau nu, dat fiind termenul întârziat de solicitare a informațiilor (legea și articolul, dacă puteți să îmi spuneți).
Mulțumesc anticipat!
Emilian
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:19, 16 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citiți OG 2/ 2001. Termenul de prescriere e de 6 luni , pentru aplicarea sancțiunii și 2 luni pentru comunicare. Dacă nu dați informațiile cerute în termen, veți fi sancționat, conform art. 102 alin 1 pct. 14, pentru nerespectarea prevederilor art. 39 din Oug 195/2002, amenda nu se poate plăti la jumătate din minim și e destul de mare, cel puțin 1500 RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare date conducator auto guestgii guestgii Buna ziua, Am gasit pe 11.12 2023 in cutia postala un PV de inmanare/afisare a solicitarii si o \"Solicitare date de identificare\" pentru o parcare ... (vezi toată discuția)
Prin decizia Îccj (complet ril) nr. 11/2017 (m. of. nr. 750/19.09.2017): ... petrica_pascal petrica_pascal Prin Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 11/2017 (M. Of. nr. 750/19.09.2017): Art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 şi art. 105 pct. 10 din O.U.G. nr. 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Am primit in aceasta seara un bilet la stergator de la politia ... Darius410 Darius410 Am primit in aceasta seara un bilet la stergator de la politia locala, fiind sanctionat pentru parcare ilegala. Cum si cand pot plati amenda? Trebuie sa ma duc ... (vezi toată discuția)