avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie - data contraventiei nu corespunde cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie - data contraventiei nu corespunde cu inregistrarea video

Buna seara,
Am fost oprit in data de 15.09 pentru depasirea vitezei legale, surprins cu aparatul radar.
La intocmirea procesului verbal, la data intocmirii procesului verbal agentul a trecut data de 15.09, dar la data savarsirii faptei, acesta a trecut 15.06 (3 luni de zile in urma).
Intrebarea mea este daca voi contesta procesul verbal cu motivul ca la data de 15.06 eram in alta parte, nu exista nici o dovada/fotografie/filmare cu aceasta data (inregistrarea radar este cu data de 15.09), voi reusi sa il anulez?
Mentionez ca am semnat procesul verbal fara nici o mentiune.
Multumesc,
Emilian M.
Cel mai recent răspuns: emylianomonac , utilizator 21:58, 28 Septembrie 2016
Puteți contesta, dar nu cred că se va anula, deoarece motivele de anulare sunt prevăzute de O.G. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor:

,,Articolul 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu .''

Mai mult, organul de poliție va motiva că s-a strecurat o eroare materială.

Cu respect,
Puteți încerca dar este posibil să se interpreteze că este vorba despre o eroare materială.
Dacă este trecuta data în mod greșit puteți câștiga.
Chiar daca fapta a existat, conform descrierii procesului verbal, acesta face trimitere la o alta perioada decat cea la care face trimitere dovada. Eu voi solicita dovada/fotografia pentru acea data trecuta in procesul verbal. Care ar fi sansele de a anula procesul verbal?
Multumesc.
Punctul meu de vedere este că șansa este minimă spre zero, iar costurile (taxă de timbru + cheltuieli avocat) ar putea fi aproape de cuantumul sancțiunii.
Ați putea ataca alte aspecte pentru o șansă de câștig, însă e nevoie de un avocat (sau poate sunteți jurist)
cu respect, vă doresc succes.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii

Alte discuții în legătură

Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Permis retinut robertnnn robertnnn Buna ziua, Aseara pe la ora 10pm am fost oprit de radarul nou pe motiv ca circulam cu o viteza de 112km/h in localitate. Nu l-am vazut unde era pozitionat, ... (vezi toată discuția)