avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate MariusG3

Activitate MariusG3

Răspuns la discuția declaratia 220
Am si eu o intrebare tot legata de pfa ,taximetrie si tot de declaratia 220. Anul trecut cand am depus 220 am declarat venit si cheltuieli si am plaiti impozit anticipat pe diferenta, totul a fost bine. Anul acesta cand am depus declaratia am uitat (neatentie sau ce o fi) sa pun venit si cheltuieli si cand a venit decizia pentru impozit am vazut ca am doar venit si nu am cheltuieli si ca am fost transferat la impozit forfetar, in cazul meu ex: venit 12000 si impozit pe an 1920 fara cheltuile. Si din ce mi-a zis cucunoana de acolo acolo nu pot trece decat dupa 2 ani inapoi. Are cineva vreo sugestie .... si e posibil doar sa am venit si sa platesc impozit fara sa am cheltuili, doar taxiu nu merge pe aer... cu respect
Mai am o intrebare , legata de CAS ( pensia / cartea de munca) , un pensionar militar , PFA mai este obligat sa plateasca sau sa incheie un contract cu CAS daca nu doreste sa i se contorizeze vechimea ?
( de la Casa de pensii i s-a spus ca daca este pensionat dupa legea 179(MAI) trebuie sa platesca CAS, este adevarat )
Si daca m-ati putea ajuta cu articolul care reglementeaza aceasta , v-as fi foarte recunoscator.

Poate ajuta in legea 19/200 la art194

"ART. 194
(1) Între sistemul public şi celelalte sisteme proprii de asigurări
sociale, neintegrate pana la data intrării în vigoare a prezentei legi,
inclusiv sistemul pensiilor militare, se recunosc reciproc stagiile de
cotizare, respectiv vechimea în munca sau vechimea în serviciu, în vederea
deschiderii drepturilor la pensie pentru limita de varsta, de invaliditate
şi de urmaş, precum şi a altor drepturi de asigurări sociale prevăzute de
prezenta lege."

(3) Perioadele asimilate stagiului de cotizare, prevăzute la art. 38
alin. (1) lit. b) şi c), care constituie şi vechime în munca sau în
serviciu în sistemul pensiilor militare şi în celelalte sisteme proprii de
asigurări sociale neintegrate, se iau în calcul, optional, în unul dintre
sisteme.
Un prieten, pensionar militar (mai) si-a facut PFA din 2007 si a lucrat cu impozit fix anual ca taximetrist, si a primit acum o instiintare ca trebuie sa se prezinte sa plateasca CAS din perioada 2005 - 2009. Este obligat sa sa plateasca din moment ce i se retine din pensie CAS ?

Va multumesc


O intrebare as avea legat de modul de reziliere a unei conventii civile ( mai exact a unui contract de management). Aceste este incheiat pe o perioada de 2 ani, dar as vrea rezilierea lui inainte de termen. Amblele parti sunt de acord, dar in contract nu e trecut la clauze de reziliere decat expirarea contractului, neindeplinarea atributiunilor, deces, falimentul societatii sau incompatibilitate, Cum este corect sa se realizeze rezilierea ,daca exista vre-un formulat tipizat de reziliere si unde se depune.

cu respect
un forum foarte bun, va multumesc
o sa fac contestatie si va tin la curent

cu respect
Un raspuns foarte complet si va multumesc

Ideea de o luna este ca eu inca nu am luat la cunostiinta pv pentru ca nu l-am ridicat de la posta (toti din seara respectiva au primit pv sau daca nu erau acasa unii l-au ridicat de la posta) si nu am semnat nimic legat de el, de aceea intrebam pentru ca nu am inteles exact cum sta problema legata cu 1 luna, pe altundeva scria ceva de 6 luni ( deci astazi fiind 11.06 a trecut 1 luna de la "savarsirea" faptei )

Si o ultima intrebare, contestatia se poate sustine sau judeca in lipsa mea, eu trebuid sa plec din tara pentru 4-5 luni cu contract etc (navigator), adic daca este vreo problema se poate anexa contract

cu repect
si o intrebare mai am, pot plati in 48 ore jumate din contravaloarea amenzi daca in rubrica este trecut tot aceeasi valoare a amenzi ( in poza este unde model , nu este pv meu e luat dupa net ca model ) - cele 48 ore nu s-au scurs

[ link extern ]

si a doua intrebare este legata de cele 30 zile de la data contraventie, mai exact de cand se calculeaza cele 30 zile. Daca fapta a fost "savarsita" pe 9.05 si eu am luat la cunostinta procesului verbal pe 10.06 (spre exemplu) s-au depasit cele 30 zile ?
intrebarea mea e ce articole au fost incalcate adica de ce as putea sa ma leg pentru ca e prima mea contestatie ( ne avand probleme cu politia)

va multumesc
Buna ziua
As dori daca se poate un sfat legat de urmatorul eveniment.

Pe data de .09.05 in jurul orei 00:30 cu cativa prieteni, stand de vorba, si isi fac aparatia 4-5 politisti, ne cer documentele, pe care nu le aveam, le dictam toti unde domnu politist care ne zice aveti cate 3 milioane amenda pentru perturbarea linisti publice la care urmatoarea noastra intreabare a fost. " Care perturbare, ca stam si nu faceam nici o galagie?" Iar politistul cam iritat de raspuns : Daca vreti acum ma duc si fac rost de o declaratie de la cineva din blocurile din jur, la care ne si zice sa plecam de acolo, fara a se intocmi vreun proces verbal Dupa ce plecam pe drum ne mai oprim vin ei la, probabil erau in patrulare si ne zic sa plecam in casa ca nici eu nu au chef de noi si nici noi de ei, ca e avertisment. Am plecat toti in casa si ne trezim pe 7.06 cu procese verbale de contraventie 200 ron fiecare.si fara posibilitate de plata in 48 ore jumatate ( in dreptul rubrici este trecut tot 200 ron) . Ca martor apare cineva doar cu nume si cnp, nu sh cine este iar la rublica alte mentiuni scrie : I sa adus la cunostinta ca va fi sanctionat.
Intrebarea mea este este corect intocmit acest proces verbal, as vrea sa il contest . Ce parere aveti

va multumesc