avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Activitate cris_74

Activitate cris_74

Saptamana trecuta am primit doua mesaje de la un numar scurt prin care sunt anuntat ca am incarcat contul unui utilizatorul pre pay cu 22,7 euro respectiv 11,35 euro. 21 minute mai tarziu de la momentul primirii ultimului mesaj de la acel numar, primesc un mesaj de la serviciul clienti in care sunt rugat sa-i contactez de urgenta. In perioada in care se intamplau aceste fapte eram intr-o delegatie de serviciu in afara tarii iar mesajele de pe telefon am avut posibilitatea sa le citesc la cateva ore bune de la momentul primirii. Mentionez ca in intervalul dintre momentul primirii mesajelor si cel in care am putut comunica personal cu angajatii Orange, sotia mea a observat mesajele ce au fost trimise in acelasi timp si pe un telefon ce ramasese acasa, in Romania, deoarece am doua abonamente orange pe numele meu. Speriata oarecum de mesajele primite si mai cu seama de solicitarea trimisa de serviciul clienti de a lua urgent legatura cu dumnealor, sotia mea a sunat la serviciul clienti de unde i s-a adus la cunostinta ca se fac incarcari de pe webcare, ca au fost foarte multe incercari de incarcare si ca numai acestea doua au reusit. Le-a comunicat ca eu nu sunt in tara si i-a rugat sa faca ceva sa stopeze o eventuala reincercare de frauda raspunsul fiind bineinteles ca nu pot face nimic decat daca suna titularul. Spre seara am reusit sa iau personal legatura cu angajatii lor si concluzia a fost ca ?sunt bun de plata? iar webcare-ul nu-l pot inchide personal si mai dureaza si 72 de ore de la solocitarea de inchidere. Ce parere aveti? Stiu ca sunt destule cazuri de genul acesta. Le-am trimis si o sesizare scrisa, le-am solicitat si adresa de IP de la care s-a logat cel care a facut incarcarea dar sincer sa fiu nu ma astept la nimic bun.

[Editat - pe forum nu este permisa postarea numelor de persoane fizice sau juridice si nici a numerelor de telefon. Va multumesc pentru intelegere]
Răspuns la discuția Amenda parcare
M-am mai documentat in legatura cu H.C.L. 18/2008. Aceasta a suferit modificari in 2009 la litera "s" si textul este acesta: 6.- La articolul 3, lit. s) se introduce o nouă contravenţie, care va avea următorul cuprins:
" s) parcarea autovehiculelor pe spaţiile verzi, precum şi pe spaţiile delimitate prin piloni de protecţie şi/sau marcaje, spaţii interzise circulaţiei publice".
Numai ca in p.v. nu se specifica decat ca sanctiunea a fost aplicata condorm H.C.L. 18/2008.
Nu trebuia totusi specificata si modificarea din 2009 pe p.v.?
Mai am vreo sansa de reusita in acest caz?

Răspuns la discuția Amenda parcare
Va multumesc!
As vrea sa mai intreb daca exista cadru legal pentru a-i constrange sa imi arate fotografiile cu masina parcata unde spun ei. Le-am cerut deja lucrul acesta dar au refuzat spunandu-mi ca le vor prezenta in instanta.
Si a mai aparut o alta problema legata de incadrarea faptei. Politia Comunitara spune ca nu e vorba de litera "b" a articolului ci de "s" . In p.v. se vede "b"-cel putin asa vad eu. Hilar este ca si d-nii politisti au pareri contradictorii in privinta descifrarii celor scrise de colegul lor.
La litera "s" a aceluiasi art.3 se prevede sanctiune pentru: s) oprirea autovehiculelor pe spaţiile interzise circulaţiei publice, pe trecerile pentru pietoni, în intesecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora la o distanţă mai mică de 25,00 m de colţul intersecţiei.
Alta problema e aceea ca nici cuantumul amenzii din p.v. nu coincide cu ce scrie in H.C.L. Pe p.v. scrie ca este vorba despre o suma intre 125 si 700 iar in H.C.L. 1000 si 2500.
Ce credeti ca trebuie sa fac?

Discuție Amenda parcare
Buna ziua.
Am primit prin posta un proces verbal din care aflu ca am fost amendat pentru parcare pe spatiul verde.Amenda este data de Politia comunitara, conform unei hotarari a consiliului local. In procesul verbal este consemnat ca nu m-am prezentat pentru confirmare conform instiintarii primite.Problema e ca nu am primit si nu am gasit vreo astfel de instiintare.Am aflat de amenda cand am primit procesul verbal.Dealtfel, fapta sanctionata zic ei in procesul verbal ca s-a petrecut pe 26.05.2010, procesul verbal a fost intocmit pe 04.06.2010,iar eu l-am primit pe 11.06.2010. La sectiunea "a savarsit urmatoarele:" este mentionat faptul ca am oprit voluntar pe spatiul verde in zona unui parc. Mai departe scrie ca aceasta fapta este prevazuta de H.C.L.18/2008, art.3, lit.b. Numai ca acest articol face referire la " ocuparea, blocarea sau închiderea părţii carosabile, a drumurilor publice fără autorizaţia prealabilă eliberată de administratorul drumurilor şi serviciul poliţiei rutiere, exceptând cazurile de avarii anunţate la autorităţile competente a instalaţiilor tehnico-edilitare, intervenţiile pentru înlăturarea incendiilor, calamităţilor sau fenomenelor meteorologice periculoase". Credeti ca imi foloseste aceasta "greseala" la contestarea procesului verbal?
Multumesc.