Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei prevăzute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
b) salariatei care se află în concediu de risc maternal;
c) salariatei care se află în concediu de maternitate;
d) salariatei care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 3 ani;
e) salariatei care se află în concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 18 ani.
(2) Interdicţia prevăzută la alin. (1) lit. b) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea salariatei în unitate.
intrerdictia de concediere pt reintoarcere in activitate se aplica doar pt al.1 lit b). altfel te poate concedia ....
Buna ziua. Am trimis cererea privind plata primei de nastere prin curier cu confirmare de primire (am stampila si semnatura de primire) deoarece angajatorul nu dorea sa o primeasca. Au trecut cele 30 de zile si nu am primit nici un raspuns. Cum trebuie sa procedez mai departe? Instanta sau reclamatie la ITM?