Buna ziua. Am trimis cererea privind plata primei de nastere prin curier cu confirmare de primire (am stampila si semnatura de primire) deoarece angajatorul nu dorea sa o primeasca. Au trecut cele 30 de zile si nu am primit nici un raspuns. Cum trebuie sa procedez mai departe? Instanta sau reclamatie la ITM?
Ajutorul pentru nasterea fiecarui copil este un drept conferit in temeiul Contractului Colectiv de Munca la Nivel National, art 51 . Contractul nu specifica termenul in care se solicita acordarea acestui ajutor astfel incat se aplica regula generala si anume banii se pot cerere in termen de 3 ani din momentul in care s-a nascut dreptul la acest ajutor conform art 283, alin 1, lit c. Probabil pneagu se gandea ca in acest caz se aplica lit e a aceluiasi articol, dar eu consider ca se aplica lit c. (3 ani).
puteti face si sesizare la ITM, poate ca un control il sperie suficient pe angajator cat sa va respecte drepturile. Cel mai eficient este insa sa va adresati instantei de judecata. Eventual puteti mai intai sa reveniti cu o adresa la angajator si ii comunicati ca daca nu va respecta acest drept si nu va da banii va rezervati dreptul de a sesiza ITM-ul si de a-l actiona in justitie, in aceasta adresa indicati-i si temeiul de drept al cererii dvs, adica art 51 din CTR col la Niv Nat.
Buna
maddyy23
buna.... am si eu o intrebare.... o societate comerciala are contracte individuale de munca... acum ne-am trezit cu o problema..... o angajata ne cere dupa ... (vezi toată discuția)