Bunicul meu a decedat acum 4 ani . Casa si terenul aferent acesteia erau pe numele lui . Bunicii mei au un singur fiu . Am inteles ca trebuie deschisa succesiunea .Nu stim nimic despre acest lucru .Daca cineva ne poate da mai multe detalii despre ce trebuie facut si ce se poate intampla in cazul in care nu se face acest demers chiar si dupa moartea bunicii mele . Mentionez ca tatal meu nu a dorit sa faca niciun demers pana acum , poate si din lipsa banilor ....am inteles ca trebuie platita o suma de cateva mii de lei
Dopozitele bancare constituite de catre o persoana inainte de casatorie vor fi considerate bunuri comune in cazul unei casatorii ulterioare? Sunt supuse partajului in cazul unui eventual divort?
In momentul de fata sunt necasatorita. Pe numele meu exista in banca cateva depozite bancare , un autoturism si un apartament. Daca m-as casatori cu un barbat , este posibil ca acel barbat in urma unui eventual divort sa obtina ceva din sumele si bunurile dobandite inaintea casatoriei?
Tatal meu detine un apartament si cateva sume de bani in banca . Are 2 copii si o sotie . Cum se va imparti mostenirea in acest caz si exista vreo procedura prin care unul dintre copii sa fie exclusi de la mostenire ? (urmand ca cel de-a doilea copil sa fie unic mostenitor?). Daca se va intampla ca eu sa fiu exclusa de la mostenire , pot ataca aceasta decizie?