Tatal meu detine un apartament si cateva sume de bani in banca . Are 2 copii si o sotie . Cum se va imparti mostenirea in acest caz si exista vreo procedura prin care unul dintre copii sa fie exclusi de la mostenire ? (urmand ca cel de-a doilea copil sa fie unic mostenitor?). Daca se va intampla ca eu sa fiu exclusa de la mostenire , pot ataca aceasta decizie?
practic este aprope imposibil sa va excluda de la mostenire( doar daca exista o condamnare pt tentativa de omor...) , dar ma refer strict la rezerva succesorala...prin urmare vi se pote reduce mostenirea in favoarea fratelui
Sigur puteti sa atacati orice act prin care parintii ar incalca dreptul dvs. la rezerva succesorala. De exemplu un act de donatie facut in favoarea fratelui dvs. daca va incalca rezerva, il puteti ataca .La fel si cu vanzarea-cumpararea, puteti incerca sa dovediti lipsa pretului si ca ar fi de fapt o donatie deghizata. Altfel, impartirea mostenirii se va face intre descendenti si sotul supraviuetuitor, care va obtine din totalul masei succesorale o cota de 1/4 ,restul urmand a se impartiu intre descendenti.
Testament sau donatie
labuta
Ce act trebuie sa faca mama mea pentru partea care vrea sa mi-o dea mie dar sa nu am drept decat eu tinand cont ca sotul meu are copii din alta casnicie cu ... (vezi toată discuția)