faptul ca esti la inceput de cariera nu ii da dreptul lui sa nu iti accepte ziua ta libera,mai important insa cred eu este faptul ca tu te vei invata asa,ca firmele mici...,ca esti la inceput,,, etc.Sfatul meu personal este sa inveti ce drepturi ai,daca accepti tu sa lucrezi este cu totul altceva dar daca ti se impune prin luarea unui drept este cu totul altceva.Vei mai avea obstacolede acest gen si ce vei face atunci?? o sa te contrazic si cu firmele mici,sunt foarte multe care acorda drepturile legale salariatilor,nu crede ca sunt rau ci doar ca vreau sa inveti ceva din acest prim pas gresit,
Buna ziua,
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu citeva lamuriri intr-o problema legata de situatia mea.Ca urmare a crizei prin care trecem firma la care lucrez pe postul de conducator auto si care are ca obiect de activitate=codul 4311 va face restringeri de personal.Concret din cele 8 persoane care suntem pe diferite functii vor ramine incepind cu luna ianuarie 2 persoane.Am fost anuntat ca mi se va da 1 salariu compensator dar eu stiu ca fiind sofer se aplica CCM LA NIVEL NATIONAL ,PE RAMURA TRANSPORT si in acest caz ar trebui sa beneficiez de cel putin 6 salarii.Neavind experienta juridica apelez cu incredere la ajutorul celorlalti utilizatori si al dvs.Concret ma intereseaza daca si ce articol se alica in acest caz,asta deoarece raspunsul de la firma mea a fost ca prevederile unui contract colectiv de munca se aplica doar daca societatea ar fi semnat un astfel de contract la nivel national.Probabil am scris prea mult dar am dorit sa ofer cit mai multe detalii pentru a primi un raspuns cit mai exact,cu multumiri