Orarul la birou este afisat astfel: de luni pana vineri pana la 7 seara, sambata si duminica inchis. Asa au ei contractul cu cei care le-au inchiriat spatiul. Initial mi-au spus ca trebuie sa merg si sambata 4 ore, desi in timpul saptamanii lucrez 45 de ore, apoi au mai adaugat 2 ore in plus sambata, fara sa ma intrebe daca sunt de acord sau nu. Motivul este ca poate mai vin clienti si sambata si ca este in interesul meu. Nu stiu cum sa abordez problema cu angajatorul, avand in vedere ca nu imi convine sa muncesc atatea ore gratis, in timpul meu liber.
Multumesc pentru raspuns. Dar cum ramane cu cealalta problema? Ma pot da afara daca refuz sa vin in fiecare sambata, desi contractul semnat este de 8 ore pe zi, iar programul meu e de luni pana vineri? Practic, eu sambata vin din timpul meu liber...precizez ca nu sunt platit pentru sambetele lucrate.
Buna ziua! Am o problema la locul de munca! Am semnat un contract pentru 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana. Problema este ca mi se cere sa vin si sambata cateva ore, desi biroul nu este deschis decat in timpul saptamanii. Programul afisat e doar de luni pana vineri! La un eventual control trebuie sa mint. Care sunt repercursiunile pentru mine si care sunt pentru firma daca vine un control ITM?? Pot refuza daca nici nu sunt platit pentru orele acelea sau risc sa ma dea afara?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!!
Si totusi, ma poate pune cineva martor fara ca eu sa stiu despre ce este vorba?Nu cunosc pe nimeni care sa aiba probleme cu legea! Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Astazi a venit un politist cu o citatie pe numele meu in care sunt chemat in calitate de martor intrun proces penal.Problema mea este ca eu habar nu am de nicio intamplare la care sa fii asistat (NICIODATA).Poate fi o greseala a politiei?ce ar trebuii sa fac?Multumesc anticipat!