avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate Fortuna10

Activitate Fortuna10

Intr-un caz similar cu cel de sus, noi sintem "partea cealalta".
Din nefericire, de curind si noi am avut un accident, fiind loviti de un`taximetrist care a calcat linia dubla. Masina a fost facuta zob pe partea stinga. Imediat am sunat la 112, le-am spus ca e un accident destul de grav, dar nefiind victime, au refuzat sa vina. Ba chiar operatoarea de la 112 mi-a spus cum de indraznesc sa ridic tonul la ea. In final, la politie a fost trecut ca accident fara victime, provocat de taximetrist.
Seara a inceput sa mi se umfle mina si atit eu cit si sotul meu am inceput sa avem probleme de respiratie de la socul pe stern al centurii. De frica, ne-am dus la urgenta, ni s-au facut radiografii, care au ramas pe calculator, ca nu aveau film. Ni s-a spus ca sintem OK, iar sotului ca are trei coaste infundate, "Dar probabil asa sinteti dvs!" (nici gind). Mie mi-au pus mina in pansament gipsat.
Zece zile mai tirziu, in loc sa treaca, durerea la stern e mai mare, iar cu mina nu pot tine nici o farfurie.
Masina nu mai poate fi reparata, pentru ca depaseste suma oferita de asigurarea taximetristului.
Ni s-a spus ca degeaba il mai dam in judecata, daca nu a venit politia la locul accidentului.
Am vreo sansa?
Inteleg motivul si sint de acord. Dar notarul a facut o hirtie in prezenta ambilor parinti, care declara ca sint de acord cu orice iesire, oriunde. Intr-o familie unde situatia lasa loc de dubiu, un parinte nu ii da carte blanche celuilalt.
Asa, oricine poate refuza orice procura, la banca, la vinzarea unei case etc.
Pe baza acestui "s-ar putea", miine la trecerea frontierei nu ne dau voie sa iesim ca familie, ca poate ii vindem in strainatate. Sau fac un filtru la iesirea din judet, sa nu duc copiii din Constanta la Satu-Mare, de exemplu.

Nu am legatura cu meseria de jurist, dar simt ca mi se incalca flagrant un drept.
Multumesc pentru raspuns.
Deci statul ma leaga de glie, nu?
Stoica Ioana a scris:

E suficient acordul expres mentionat intr-o declaratie notariala a parintelui care nu insoteste copilul sa iesirea din tara.
[/quot

Anul trecut am plecat cu copiii intr-o excursie organizata. Am avut procura de la un notar si de bine ce era facuta, era cit pe ce sa nu ma lase sa trec la Otopeni.

Sotul meu este plecat cel putin 6 luni pe an. Intrebarea mea este: cum sa intocmim o procura ca sa putem iesi cind vrem cu copiii (eu sau el), de exemplu o zi la Varna. Sau ma suna sotul si imi spune "Ia copiii, suie-te in avion si hai la mine in week-end". Nu am de unde sa stiu cind ies si unde.
Cind intreb notarul, habar n-are. Exista vreo redactare tip pentru asa ceva?

Multumesc.