Va rog sa ma ajutati in lamurirea unui aspect. Impreuna cu alte 5 persoane am girat pe cineva la CAR . Din nefericire acea persoana a decedat. acum creditul trebuie achitat de catre noi (girantii) intrucat persoana respectiva nu a avut mostenitori.
Cei de la CAR ne-au comunicat tuturor suma integrala ramasa de plata si din discutiile cu ei ne spun ca suma ce a ramas de achitat nu poate fi impatita la 6 ( cate o parte pentru fiecare) si in cazul in care sa zicem 5 dintre noi si-ar plati partea , suma ramasa neachitata de cea de-a 6 persoana ar trebui achitata tot de noi. ESTE CORECT asa ceva?
totusi nu exista o modalitatre legala de a se emite ceva decizii pentru fiecare persoana in parte ?
va multumesc
va rog sa-mi oferiti sprijunul in urmatoarea problema:
in urma sentintei civile din 2002 instanta imi incredinteaza spre crestere si educare cei doi minori si obliga pe tatal acestora sa plateasca " o pensie de intretinere in cuantum de 30% din salariul net lunar realizat de acesta pana la majoratul minorilor."
in urma cu 5 ani tatal pleaca in Italia la lucru, si trimite in numele lui (prin cineva din Romania) pensie prin mandat postal in suma de 200 lei lunar.
din discutiile cu fostii socrii am aflat ca el e angajat in Italia cu contract de munca (doar atat stiu si ei).
intrebarea mea este in aceste conditii copii nu au dreptul la 30% din venitul realizat acolo?
iar daca raspunsul e da cum pot identifica acest lucru? cui ma pot adresa in conditiile in care stiu doar numele localitatii in care locuieste.
va multumesc pentru atentia acordata.
cu deosebita consideratie
Katalina