avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Giranti - titular credit decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Giranti - titular credit decedat

Va rog sa ma ajutati in lamurirea unui aspect. Impreuna cu alte 5 persoane am girat pe cineva la CAR . Din nefericire acea persoana a decedat. acum creditul trebuie achitat de catre noi (girantii) intrucat persoana respectiva nu a avut mostenitori.
Cei de la CAR ne-au comunicat tuturor suma integrala ramasa de plata si din discutiile cu ei ne spun ca suma ce a ramas de achitat nu poate fi impatita la 6 ( cate o parte pentru fiecare) si in cazul in care sa zicem 5 dintre noi si-ar plati partea , suma ramasa neachitata de cea de-a 6 persoana ar trebui achitata tot de noi. ESTE CORECT asa ceva?
totusi nu exista o modalitatre legala de a se emite ceva decizii pentru fiecare persoana in parte ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:40, 15 Ianuarie 2014
Se pare ca la dvs. se manifesta solidaritatea pasiva, adica banca poate cere de la oricare dintre codebitori plata intregii datorii (chiar si de la unul singur dintre dvs.), urmand ca cei (cel) care au platit mai mult sa il (ii) dea in judecata pe cei care nu au platit, ca sa isi recupereze suma.

k_talina a scris:
ESTE CORECT asa ceva?

Da, se poate asa ceva.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
trandafir2, moderator
Buna ziua,

Cand ati semnat contractul de garantie ati garantat intreaga suma. este asadar corect sa vi se ceara intreaga suma.
Daca debitorul principal are bunuri, aveti posibilitatea sa invocati beneficiul discutiunii si sa cereti sa il execute pe debitorul principal, indicand si bunurile ce pot fi executate. Pentru orice suma platita pentru acest credit aveti drept de regres impotriva debitorului principal, trebuie sa il dati in judecata ca instanta sa il oblige sa va returneze tot ce platiti ptr el. de asemenea, aveti drept de regres pentru suma platita ce depaseste 1/6 din credit, fata de ceilalti obligati in solidar. Asadar, va pot urmari pt intreaga suma, dar tot ce platiti in plus fata de partea ce va revine, dupa numarul de garanti, puteti cere inapoi de la ceilalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi cu ipoteca vianora vianora AM luat un credit de nevoi cu ipoteca .Ipoteca a fos pusa pe unul din apartamentele mamei mele( ea fiind garant) in caz de neplata creditului din moive de ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator. ContSters241638 ContSters241638 In urma unei decizii penale am fost obligat la plata unei sume in solidar cu alte 6 persoane. Deci suma se va imparti in mod egal la toti sau cum trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Am girat un credit iar acum banca imi cere executarea, ce pot face? daewoo daewoo La inceputul anului 2009 am girat o colega ptr contractarea unui credit la banca \"Bancpost\".In data de 11.11.2009 am primit prin posta o somatie de executare ... (vezi toată discuția)