avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sechestru asigurator.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sechestru asigurator.

In urma unei decizii penale am fost obligat la plata unei sume in solidar cu alte 6 persoane. Deci suma se va imparti in mod egal la toti sau cum trebuie sa ma judec separat pe civil cu ceilalti coinculpati ?
Este vorba despre o solidaritate pasivă, lucru ce presupune posibilitatea creditorului de a se îndrepta împotriva oricăruia dintre cei şase debitori , pentru întreaga sumă, iar cel care ar plăti întreaga suma se va putea îndrepta împotriva codebitorilor , în vederea recuperării sumei plătite , pe calea unei acţiuni în regres. Desigur, nu şi pentru partea la care este el însuşi obligat .
Desigur, nu şi pentru partea la care este el însuşi obligat . - adica suma totala impartita la numarul de inculpati obligati ?
Da, mai puţin partea celui care plăteşte, adică doream să spun că nu poate pretinde şi partea sa , ci doar ceea ce a plătit pentru ceilalţi, fiind îndreptăţit să-şi recupereze de la fiecare coinculpat ceea ce a plătit pentru el.
Multumesc mult.
Dar in cazul a doua persoane obligate in solidar la plata unei sume, daca una dintre persoane achita jumatate din suma respectiva, executorul judecatoresc se mai poate indrepta impotriva acesteia?

Alte discuții în legătură

Executare obligati in solidar eugen82 eugen82 cum se executa o hoatrire irevocabila prin care doua persoane sint obligate la o plata? au fost piriti impreuna in solidar si au pierdut. se executa unul 50% ... (vezi toată discuția)
Despagubiri civile! SorinVasile SorinVasile Intr-o cauza penala cu o ucidere din culpa a fost emisa o sentina prin care doi conducatori auto au fost condamnati cu suspendare. Cei doi au fost si obligati ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "in solidar" furgim furgim Daca am vindut impreuna cu un asociat un apartament din care eu am avut 1/2 si in urma unei sentinte judecatoresti suntem obligati sa restituim banii cat ... (vezi toată discuția)