avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri civile!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri civile!

Intr-o cauza penala cu o ucidere din culpa a fost emisa o sentina prin care doi conducatori auto au fost condamnati cu suspendare.
Cei doi au fost si obligati in solidar la plata unor despagubiri civile.
Alaturi de fiecare dintre cei doi inculpati in solidar sunt obligate la plata si alte parti.
Care este modalitatea de stabilire a cuantumului ce revine fiecaruia dintre cei solidari la plata?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 17:05, 22 Februarie 2013
De obicei se executa silit cel mai solvabil dintre debitorii solidari, urmand ca cel ce a platit intreaga suma sa se indrepte catre ceilalti debitori de la care sa recupereze suma de plata ce este datorata de fiecare in parte.
Astfel debitorul cel mai sovabil va suprta riscul insolvabilitatii oricaruia dintre codebitori.
fiind obligati in solidar , puteti cere intreaga suma de la oricare dintre ei. ramane problema lor cum impart datoria intre ei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare obligati in solidar eugen82 eugen82 cum se executa o hoatrire irevocabila prin care doua persoane sint obligate la o plata? au fost piriti impreuna in solidar si au pierdut. se executa unul 50% ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator. ContSters241638 ContSters241638 In urma unei decizii penale am fost obligat la plata unei sume in solidar cu alte 6 persoane. Deci suma se va imparti in mod egal la toti sau cum trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Daune civile in solidar Ioana1919 Ioana1919 Rog ca cineva sa fie amabil si sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare: - Curtea decide plata de daune 'in solidar' catre partea reclamanta. Intimatii pariti ... (vezi toată discuția)