avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune civile in solidar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune civile in solidar

Rog ca cineva sa fie amabil si sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare:
- Curtea decide plata de daune 'in solidar' catre partea reclamanta. Intimatii pariti sint trei: o companie, un director si un consultant. Cum se executa concret plata daunei desemnate in raport cu cei cei parati? Daca unul dintre ei nu dispune de mijloacele financiare imediate pentru a plati 1/3 din suma decisa, ce se intimpla?
Cu multumiri,
Ioana1919
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:27, 2 August 2012
Obligarea la plata in solidar inseamna ca cel indreptatit sa primeasca plata se poate indrepta impotriva oricaruia dintre debitorii soidari pentru a-si recupera intreaga creanta. Este la alegerea lui.
Abia ulterior efectuarii platii de catre unul dintre cei trei debitori acesta se poate indrepta impotriva celorlalti pentru a solicita partea ce revine fiecaruia si pe care a platit-o el.

In practica, in cazul obligarii la o plata in solidar, de regula creditorul solicita plata de la debitorul "cel mai" solvabil pentru a fi sigur ca poate obtine creanta. Este problema acestui debitor apoi sa-si recupereze de la ceilalti sumele ce le-ar fi revenit acestora.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri civile! SorinVasile SorinVasile Intr-o cauza penala cu o ucidere din culpa a fost emisa o sentina prin care doi conducatori auto au fost condamnati cu suspendare. Cei doi au fost si obligati ... (vezi toată discuția)
Raspunderea solidara SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Majoritatea salariatilor au deschis o actiune pentru drepturi salariale,dupa judecare salariatii au fost obligati la plata cheltuielilor de judecata catre ... (vezi toată discuția)
Executare silita VONPAUL006 VONPAUL006 Este corect ca AVAS sa emita Titlu Executoriu impotriva unui garant in nume personal cind AVAS nu a fost interesat sa recupereze datoria ... (vezi toată discuția)