avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită raspunderea solidara
Discuție deschisă în Executare silită

raspunderea solidara

Majoritatea salariatilor au deschis o actiune pentru drepturi salariale,dupa judecare salariatii au fost obligati la plata cheltuielilor de judecata catre conducatorul institutiei.Acesta a solicitat executarea silita pentru recuperarea cheltuielilor de judecata in solidar, de la doi salariati, Executorul a pus spre executare solicitarea de executare silita a celor doi salariati. De mentionat ca cei doi salariati nu au avut nici o calitate in plus fata de ceilalti salariati reclamanti ai drepturilor salariale. Din Sentinta civila, la capitolul Hotaraste, se spune: Obliga reclamantii in solidar la plata cheltuielilor de judecata catre parata dd. in suma de x. lei. Intrebarea este daca solicitarea de executare silita a celor doi salariati reclamanti, este corecta si ce se poate face:
Cu multumiri anticipate !
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 18:44, 14 Ianuarie 2013
Dacă datoria este „în solidar” aceasta se poate cere de la oricare dintre debitori. Deci creditorul poate cere plata prin executare de la oricare dintre reclamanți. Este la alegerea creditorului. În acest caz, creditorul i-a ales pe cei doi.

Debitorul (sau debitorii) care plătesc întreaga sumă se vor putea îndrepta împotriva celorlalți, pentru recuperarea parții care revine fiecăruia.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune civile in solidar Ioana1919 Ioana1919 Rog ca cineva sa fie amabil si sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare: - Curtea decide plata de daune 'in solidar' catre partea reclamanta. Intimatii pariti ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire . PETROMARI PETROMARI Buna ziua, In baza unor hotarari judecatoresti am fost obligata impreuna cu alti parati, respectiv 2 institutii, la plata in solidar a cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca in solidar!? Mircea SCALAT Mircea SCALAT 1-Intr-un proces sunt chemaţi mai mulţi cetăţeni, în mod individual ca Părâţi! 2-În cererea de chemare în judecată se dă drept capăt de cerere ... (vezi toată discuția)