avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare judecatoreasca in solidar!?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare judecatoreasca in solidar!?

1-Intr-un proces sunt chemaţi mai mulţi cetăţeni, în mod individual ca Părâţi!
2-În cererea de chemare în judecată se dă drept capăt de cerere "solicităm cheltuieli de judecată"
3-"Judecătorul de instanţă" pentru repararea prejudiciului formuleză "obligă în solidar părâţii la plata sumei x Lei cheltuieli de judecată"
4-Se formulează şi înaintează RECURS
5-Recursul este soluţionat, dar nu este comunicat părţilor
6-Reclamantul obţine pe sentinţa recurată încheiere de executare
7-Executorul judecătoresc înaintează comunicare tuturor cetăţenilor-Pârâţi, somaţie de debitare pentru aceeaşi sumă, care este totalul cheltuielilor de judecată plus adiacenteşle de executare silită.
ÎNTREBARE: UNDE ESTE GREªEALA?
Întrebare retorică: Aşa se face justiţie în România?
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 19:20, 4 August 2011
recursul nu se comunica partilor
executorul judecatoresc a gresit , cu contestatie la executare puteti repara usor greseala , cheltuielile de judecata si executare silita se impart la toti debitorii.
dar am sa va intreb si eu ceva executorul nu a solicitat investirea cu formula executorie a sentintei ....... fiindca imi pare destul de curios ca un judecator sa investeasca o sentinta in care executorul judecatoresc sa solicite ptr fiecare parat aceliasi cheltuieli de judecata + cele legate de executare
Ce greseala vedeti dvs.? eu nu vad niciuna.
Hotarirea data in recurs nu se comunica.
Ceea ce ati scris la 3. este iarasi corect, piritii sint obligati in solidar sa plateasca ceea ce au de platit.
Acum, despre executarea obligatiei in solidar am mai pus si eu o intrebare pe forum , daca se executa 50% fiecare pirit sau nu .

Topicul a fost in 24.06.2011 executare obligati in solidar pe forumul executari silite.
Mi s-a raspuns :
Da ,in privinta obligatiilor solidare codebitorii sunt obligati impreuna pentru intreaga creanta, creditorul putand pretinde intreaga creanta de la oricare dintre codebitori.Daca unul dintre ei este insolvabil , creditorul poate pretinde unuia singur plata intregii datorii, iar cel care a platit integral se poate ulterior indrepta impotriva codebitorului sau pentru a-si recupera ceea ce a platit, pe cale actiunii in regres.
Art. 1039
Obligatia este solidara din partea debitorilor, cind toti s-au obligat la acelasi lucru, astfel ca fiecare poate fi constrans pentru totalitate, si ca plata facuta de unul din debitori libereaza si pe ceilalti catre creditor
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
eugen82, utilizator
Nu se dorşte a se ÎNŢELEGE?
Chiar şi pe forum persistă dialogul muţilor cu surzii?
Aspectul relatat s-a încheiat cu o întrebare RETORICÃ.

Deci,
ACESTA ESTE JUSTIŢIA ÎN ROMÂNIA?

Atunci mai bine emigrez pe Lună, că acolo voi fi LUNATIC, şi Lupii de prin acest stat numit România, chiar vor avea de ce să urle la Lună.

Chiar vă este NORMAL situaţiile ce contravin bunului simţ şi sunt completamente ILOGICE, dar legale?
Oare nu trebuiesc modificate normele legale care conduc la situaţii ABERANTE?
Evident sinteti foarte tare suparat si contrariat , dar lasind la o parte luna, stelele.. persoanele handicapate cit si regnul animal, tot nu este clar la ce situatii aberante , ilogice, etc. va referiti?
Care ar fi acele norme legale dar aberante?
Nu in cele din urma ar fi mai simplu si pt. dvs. daca ati explica unde va situati in schema pe care o pomeniti? ati fost reclamant, pirit? ati primit somatia? ce s-a intimplat si ce v-a deranjat?
Multumesc pentru "compasiune".
Nu s-a întâmplat NIMIC!
Nu m-a deranjat NIMIC!
Deoarece VID, adică aproape NIMIC, e în capetele acelora de a căror "iluminaţie" depinde viaţa mult prea multora!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare obligati in solidar eugen82 eugen82 cum se executa o hoatrire irevocabila prin care doua persoane sint obligate la o plata? au fost piriti impreuna in solidar si au pierdut. se executa unul 50% ... (vezi toată discuția)
Executare silita - eu sunt obligat sa platesc pentru toti paratii Nicuvarga Nicuvarga Buna ziua, voi incerca sa fiu cat mai succint. Mama mea a cumparat in 1990 un imobil si terenul aferent, pe care l-a instrainat in 1996. Mama mea a decedat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita in solidar eduardo99 eduardo99 Buna ziua, Dupa mai multi ani de judecata in care am fost parat pentru un dosar de dauna auto, eu impreuna cu alta persoana am ajuns sa fim executati silit ... (vezi toată discuția)