avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita in solidar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita in solidar

Buna ziua,

Dupa mai multi ani de judecata in care am fost parat pentru un dosar de dauna auto, eu impreuna cu alta persoana am ajuns sa fim executati silit ( am verificat pe portal si incuvintarea pentru executare silita apare pentru amandoi )
Am aflat de acest lucru dupa ce m-am trezit cu toate conturile blocate ( nu m-au instiintat inainte ).
Dupa ce m-am trezit cu toate conturile blocate m-am dus la biroul de executori si mi-am luat angajament ca platesc in rate lunare pt. a-mi debloca conturile.
La observatii am convenit sa scriem ca recunosc doar 1/2 din debit deoarece asa mi se pare corect, raspundem in solidar, platesc jumatate.
Intrebarea mea este, daca incep si platesc jumatate si pe celalalt parat l-au lasat in pace, dupa plata a jumtate din suma nu risc sa ma trezesc ca mi se blocheaza iar conturile si sa platesc si cealalta jumatate ?
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 21:29, 9 Decembrie 2012
Intrebarea mea este, daca incep si platesc jumatate si pe celalalt parat l-au lasat in pace, dupa plata a jumtate din suma nu risc sa ma trezesc ca mi se blocheaza iar conturile si sa platesc si cealalta jumatate ?



Da normal,asta inseamna plata in solidar!
cel mai probabil veti plati pt inceput totul, banui ca sunteti mai solvabil decat cealalta parte.
daca ati fost obligat in solidar inseamna ca oricare dintre debitori poate fi urmarit silit pentru intreaga suma, urmand ca cel care plateste totul sa se indrepte cu actiune impotriva celuilalt codebitor pentru a recupera (daca are de unde ) si banii care i-a platit in numele sau. Totul depinde de creditor, daca se multumeste cu jumatatea platita in rate de dvs sau nu. poate vor fi si alte opinii.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
cassy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare obligati in solidar eugen82 eugen82 cum se executa o hoatrire irevocabila prin care doua persoane sint obligate la o plata? au fost piriti impreuna in solidar si au pierdut. se executa unul 50% ... (vezi toată discuția)
Blocarea contului alexandraflorea alexandraflorea buna ziua!am si eu o intrebare:parintii mei,au luat un credit de la banca in urma cu 6 ani. pe parcurs,ei s-au certat si nu s-au mai inteles cu privire la ... (vezi toată discuția)
Poprire cont mirela76 mirela76 Am un credit de nevoi personale cu ipoteca,imobilul proprietatea parintilor, in acelasi timp am o datorie la finante.Finantele ameninta ca imi popresc ... (vezi toată discuția)