avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... BLOCAREA CONTULUI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

BLOCAREA CONTULUI

buna ziua!am si eu o intrebare:parintii mei,au luat un credit de la banca in urma cu 6 ani.
pe parcurs,ei s-au certat si nu s-au mai inteles cu privire la plata ratelor...mentionez ca creditul respectiv este pe numele tatalui meu,iar mama este codebitor.
de 1 an si 3 luni nu au mai platit ratele iar astazi mama a observat ca i-a fost blocat cardul de salarii.intrebarea mea este ce este de facut in aceasta situatie?
cum ii poate debloca contul sau as vrea sa stiu daca este o proprire abuziva avand in vedere ca mama mai are o rata la o alta institutie financiara?

mentionez ca tata este in pensie de boala si lui inca nu i-a venit pensia.o sa ii opreasca si lui contul?

astept un raspuns,
multumesc frumos,

ALEXANDRA FLOREA

[ scrierea cu majuscule contravine regulamentului de postare in forum]
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: lucia_iacob , utilizator 20:48, 9 Ianuarie 2013
Daca veti citi cu atentie contractul de credit, veti vedea ca atat ttitulatul creditului - debitorul (tatal dvs), cat si co-imprumutatul - co-debitorul (mama dvs) si-au asumat solidari si indivizibili aceleasi oblgatii contractuale. Asadar, dat fiind faptul ca dvs ati spus ca ratele nu au mai fost achitate de 1 an si 3 luni - o perioada foarte mare de timp, este foarte probabil ca Banca sa fi demarat procedura de executare conform contractului de credit si sa solicite poprirea veniturilor, precum si a conturilor. Poprirea pe cont se face de catre Banca in baza unui titlu executoriu.Contul are debitele blocate, situatie in care in cazul in care mama dvs incaseaza salariul in cont, poate retrage doar de la ghiseul Bancii si doar 2/3 din suma virata, 1/3 din salariu Banca virand-o executorului. Debitele sunt deblocate de catre Banca, doar in situatia in care executorul care a solicitat poprirea, va emite o sistare de poprire, asta insemnand ca datoria mamei dvs a fost achitata integral prin alte metode. Nu conteaza unde si cate rate mai are mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Copaceaclaudia Copaceaclaudia Buna ziua as dori sa ma ajutati cu o problema eu mam trezit ca apar ca codebitor ,in trei dosare de executare silita (credite bancare ),care au fost luate de ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)
Card salariu blocat dannyc dannyc Buna seara/ziua, Am o problema: am un credit la banca X si in ultimile 2 luni nu am mai reusit sa achit ratele complet - am achitat doar 30% din rata, iar ... (vezi toată discuția)