avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA

Este corect ca AVAS sa emita Titlu Executoriu impotriva unui garant in nume personal cind AVAS nu a fost interesat sa recupereze datoria de la lichidarea societatii si nici de la fostii directori cu toate ca a avut titlu executor impotriva lor si acestia aveau bunuri?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: VONPAUL006 , utilizator 17:47, 10 Februarie 2011
Buna ziua,
nu este corecta procedura de executare a celor de la avas si tocmai de aceea sunteti indreptatit sa faceti contestatie la executare. Succes
2 avocati, 3 pareri :)

parerea mea este ca este legala. existenta garantului nu inseamna obligatia creditorului de a recupera banii intai de la debitor si apoi de la garant (in mod sigur a fost stipulata renuntarea la beneficiul de discutiune, este o chestie standard in contractee cu AVAS, insa verificati).

renuntarea la acest drept confera dreptul AVAS de a recupera banii de la cel care este mai solvabil dintre cei 2 debitor - garant. avind in vedere ca debitorul era insolvent si apoi a fost lichidat, este normal si legal sa se duca impotriva garantului.
in contestatia la executare,introduceti printr-o cerere de chemare in garantie si pe ceilalti debitori(directorii respectivi).daca ve-ti cadea in pretentii, sa raspundeti toti in functie de aportul fiecaruia la producerea respectivelor debite.
in acest mod,evitati un nou proces de recuperare a sumelor de bani platite si in numele celorlalti debitori.(ce presupune taxe de timbru,etc).
AVAS are intradevar dreptul sa se indrepte impotriva oricaruia dintre debitori,raspunderea fiind in solidar.De obicei..intervine o doza de ..superficialitae sa spunem asa, in alegerea debitorului asupra caruia se indreapta executarea
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita c.a. c.a. s-a facut un imprumut si s-a girat cu o casa evaluata 85%,casa era asigurata.girantul a facut un act la notar prin care se obliga sa plateasca.acum la ... (vezi toată discuția)
Mai multe popriri asupra unor venituri diferite pentru recuperarea aceleiasi creante. e corect sau este un abuz? jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea speta. Este posibil ca aceeasi creanta sa fie recuperata de catre creditor (banca) prin ... (vezi toată discuția)
Amanare poprire calytul calytul Pot face o adresa la exectorul bancar prin care sa demonstrezez ca eu ca si girant am rate mai mari decat salariul, si sa nu-mi puna poprire pe salar.? Conform? (vezi toată discuția)