Este corect ca AVAS sa emita Titlu Executoriu impotriva unui garant in nume personal cind AVAS nu a fost interesat sa recupereze datoria de la lichidarea societatii si nici de la fostii directori cu toate ca a avut titlu executor impotriva lor si acestia aveau bunuri?
parerea mea este ca este legala. existenta garantului nu inseamna obligatia creditorului de a recupera banii intai de la debitor si apoi de la garant (in mod sigur a fost stipulata renuntarea la beneficiul de discutiune, este o chestie standard in contractee cu AVAS, insa verificati).
renuntarea la acest drept confera dreptul AVAS de a recupera banii de la cel care este mai solvabil dintre cei 2 debitor - garant. avind in vedere ca debitorul era insolvent si apoi a fost lichidat, este normal si legal sa se duca impotriva garantului.
in contestatia la executare,introduceti printr-o cerere de chemare in garantie si pe ceilalti debitori(directorii respectivi).daca ve-ti cadea in pretentii, sa raspundeti toti in functie de aportul fiecaruia la producerea respectivelor debite.
in acest mod,evitati un nou proces de recuperare a sumelor de bani platite si in numele celorlalti debitori.(ce presupune taxe de timbru,etc).
AVAS are intradevar dreptul sa se indrepte impotriva oricaruia dintre debitori,raspunderea fiind in solidar.De obicei..intervine o doza de ..superficialitae sa spunem asa, in alegerea debitorului asupra caruia se indreapta executarea
Executare silita
c.a.
s-a facut un imprumut si s-a girat cu o casa evaluata 85%,casa era asigurata.girantul a facut un act la notar prin care se obliga sa plateasca.acum la ... (vezi toată discuția)
Amanare poprire
calytul
Pot face o adresa la exectorul bancar prin care sa demonstrezez ca eu ca si girant am rate mai mari decat salariul, si sa nu-mi puna poprire pe salar.? Conform? (vezi toată discuția)