avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Mai multe popriri asupra unor venituri diferite pentru ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Mai multe popriri asupra unor venituri diferite pentru recuperarea aceleiasi creante. E corect sau este un abuz?

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea speta. Este posibil ca aceeasi creanta sa fie recuperata de catre creditor (banca) prin instituire de popriri concomitente, atat asupra veniturilor salariale ale imprumutatului cat si asupra veniturilor salariale ale garantului. Este corect sa se procedeze asa? Din ceea ce stiu eu creditorul se indreapta, mai intati, asupra imprumutatului si abia ulterior asupra garantului. Este cumva vorba despre o obligatie solidara a celor 2 debitori?
Este corect cum procedeaza banca? Daca da, care este temeiul juridic?
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 22:21, 30 Martie 2011
Da este o obligatie solidara.Cititi in contract
Doar daca garantul este fidejusor si nu a renuntat la beneficiul diviziunii si discutiunii, se aplica regula de care spuneti, altfel co-debitorii( garanti sau debitori principali) raspund in solidar
Raspunderea contractuala este in solidar, atat a debitorului cat si a garantului si/sau codebitorului. Pentru a va clarifica studiati articolele din contractul de imprumut privind obligatiile debitorului si ale codebitorului / garantului. Cat priveste recuperarea de la debitor, apoi de la celelalte parti contractuale, pentru partea neacoperita a debitului, este un aspect pe care vi l-a clarificat anterior colegul meu, privind fidejusiunea si beneficiul discutiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Contract de fidejusiune glsys100 glsys100 Buna ziua, Un contract de fidejusiune presupune garantarea unui credit cu un imobil care nu apartine direct debitorului ci a unei terte persoane. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)