Da, mobila si utilitatile apartin vanzatorului. Am convenit o suma in care sunt cuprinse si acestea. Despre ce document autentificat e vorba? Se incheie la notar?
In cazul achizitionarii unui apartament mobilat si utilat, care este procedura de urmat pentru a avea o garantie (ca si cumparator) ca mobila si utilitatile vor ramane in apartament dupa achitie?
Intentionez sa cumpar un apartament care momentan e debransat. Ati putea sa-mi spuneti ce costuri, aprobari, dar mai ales cat timp presupune rebransarea? Stau in cumpana pentru ca am locuit 1 an cu chirie intr-un apartament ce nu avea caldura, desi nu era debransat si nu mai vreau sa repet experienta. Problema era o teava sparta la subsol care trebuia reparata, iar locatarii, in marea lor majoritate batrani, au refuzat reparatia sub pretextul ca e mai bine asa, ca nu vor mai plati caldura.
Ce pot face in cazul in care ma lovesc de aceeasi problema cu apartamentul pe care intentionez sa-l cumpar?
Buna ziua. Ma confrunt cu o problema careia sper sa-i gasesc un raspuns de la cei avizati in domeniu.
Bunicul meu a locuit toata viata intr-o casa cu chirie de la stat. Chiria a fost platita ultima oara pe 6 luni, dar intre timp bunicul meu a incetat din viata. De asemenea am constatat ca, desi chiria a fost platita, contractul de inchiriere era expirat de 2 ani, fara ca vreuna din parti sa constate necesitatea prelungirii contractului.
Intrebarea mea este ce drepturi are mama (unica fiica a bunicului meu) asupra casei? Ar putea solicita reinoirea contractului (pe numele ei) pentru a putea locui in casa respectiva? Eventual, exista posibilitatea cumpararii ei de la stat? Daca nu, ce se intampla cu banii platiti in avans pe chirie?
Multumesc.
Am un angajat, absolvent de liceu, care si-a inceput activitatea in munca la firma la care lucrez. Are aproape o luna lucrata si nu indeplineste stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediului medical. A avut o problema de sanatate pentru care a lipsit 2 zile de la serviciu, nestiind ca nu i se va acorda concediu medical.
Intrebarea mea este cum il pontez in aceste 2 zile si in baza a ce?
In cazul in care un angajat lucreaza intr-o saptamana si sambata, cand ii acordam cele 2 zile consecutive de repaus? Duminica si luni? Exista un termen legal in care trebuie sa i le acordam?
In cazul in care angajatorul initiaza participarea unui angajat la un curs de formare profesionala si isi respecta toate obligatiile legale (plata integrala a salariului, desi cursul se face cu scoaterea partiala a angajatului din activitate, plata integrala a cursului) dar la sfarsitul cursului nu incadreaza salariatul pe un post aferent cursului urmat, acesta continuandu-si activitatea pe acelasi post, in aceste conditii mai este valabila specificatia din actul aditional de formare profesionala conform careia angajatul nu poate avea initiativa incetarii CIM?
Multumesc.
Ma confrunt cu o problema mai putin intalnita in practica, dar la care trebuie sa gasesc o solutie corecta cat mai curand. Firma la care lucrez recruteaza studenti in an terminal sau masteranzi sau pur si simplu absolventi din domeniul inginerie electrica, pentru a urma un curs de un an (6 ore/zi) in urma caruia au sanse mari de angajare la cateva firme olandeze pentru care prestam servicii.
Tot suportul pentru curs, inclusiv echipamentul, materialele necesare, spatiul adecvat desfasurarii lucrarilor practice, tot ce presupune cheltuieli e suportat de firma la care lucrez. Investitia in cursanti e mare si se pune, deci, problema recuperarii ei.
Intrebarea e urmatoarea: este valabila clauza de formare profesionala prevazuta in codul muncii (care impiedica salariatul sa aiba initiativa demisiei pentru o perioada de 3 ani) si in cazul cursantilor care nu au un contract de munca inca? Daca nu, ce posibilitate exista de a recupera investitia facuta, in cazul in care ei decid, de exemplu, sa se angajeze la o alta firma dupa doar cateva luni de munca la noi?
As aprecia raspunsurile cu un temei legal in spate.
Multumesc.