avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Activitate arsoma44

Activitate arsoma44

Buna ziua!
Sint marinar , am terminat Institutul de Marina Mircea cel Batrin in 1985, de atunci lucrez ca si personal navigant maritim(ofiter electrician). Pina in 1998 am lucreat cu "carte de munca" la CNM Petromin SA dupa care am lucrat la companii Straine cu sucursale(agentii de crewing) in Romania, pina in prezent, fara a se mentiona ceva in "cartea de munca", fiecare voiaj fiind cu propriul sau contract.
Toate voiajele mele sint inregistrate la Autoritatea Navala Romana. Intrebarea mea este cum pot fi aceste voiaje/contracte sa fie acceptate la calculul pensiei?

Buna seara!In data de 22.10.2006 am provocat un accident rutier,accident soldat cu vatamarea grava a unei persoane aflata pe trotuar.Victima a supravietuit dar a avut nevoie de 90 de zile spitalizare fapt ce a dus la deschiderea unui proces penal in baza art.184alin.2si 4C.p.Pe data de 20.06.2007 s-a incheiat procesul cu gasirea mea vinovata,iar sub aspectul laturii civile ,spitalul s-a constituit parte civila cu suma de 11.658,71 ,reprezentind cheltuielile de spitalizare ale victimei .La momentul respectiv instanta a hotarit ca in solidar cu asiguratorul de raspundere civila la plata cheltuielilor de spitalizare.Avocatul care m-a reprezentat a spus ca este raspunderea asiguratorului si nu trebuie sa-mi fac griji.Astazi ,dupa 3 ani de la incheierea procesului am primit o notificare in care mi se spune ca in termen de 15 zile sa platesc suma mai sus specificata,plus dobinda aferenta.Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce as putea sa fac,eu nu dispun de banii astia!Multumesc!