Deci sa recapitulam. Terenul si imobilul in cauza a fost cumparat in anii 80 cu chitanta de mana de catre parinte. Peste cativa ani unul din parinti a decedat,adica mama.Iarasi dupa cativa ani tatal a dorit sa aiba acte pe acea proprietate iar o cale era sa faca o actiune in constatare prin care sa constate valabilitatea conventiei de vanzare-cumparare intre cumparatori si vanzatori [acea chitanta de mana].Actiunea civila a fost facuta de tata care a trecut si pe unul dintre cei doi fii in speta cel care ramanea in acea proprietate.In urma acestei actiuni sa emis o hotarare care tine loc autentic de vanzare cumparare ,constatand dreptul de proprietate al reclamantilor [tata si fiu].,hotararea devenind definitiva si irevocabila. DECI AU RAMAS DOI COPROPRIETARI. Iarasi peste cativa ani tatal a dorit ca partea lui de proprietate sa o cedeze aceluiasi fiu drept pentru care sa facut o actiune civila avand ca obiect iesirea din indiviziune efectuandu-se si o tranzactie prin plata unei sulte.Deci parintele a primit bani de la fiu pentru partea de proprietate primita.Sa emis o hotarare definitiva si irevocabila prin care admite aceasta actiune civila prin care fiul devine unic proprietar. Succesiune dupa mama nu sa facut si nici alte acte nu exista [certificat de mostenitor sau altceva].Celalalt fiu aprimit si el o proprietate de la acei parinti.Intrebarea este poate celalalt fiu sa atace aceasta hotarare.
Nu stiu de ce credeti ca este vorba despre mine?Dar asta nu conteaza. Certificat de mostenitor nu exista.Tatal a facut actiune in constatare cu un singur fiu pentru ca celalalt fiu era rezolvat din punct de vedere material si dorea ca celalalt fiu sa aiba acte pe proprietatea unde locuia.VA MULTUMESC
Proprietatea a fost cumparata prin chitanta de mana de catre parinti [tata si mama] . Dupa multi ani a intervenit decesul mamei ,deci a ramas doar tatal in viata.Tatal ca sa poata face acte a dat in judecata fostii proprietari,deschizand o actiune in constatare impreuna cu fiul.In urma acestui proces sa emis o hotarare definitiva si irevocabila care tine loc de act de vanzare-cumparare prin care atesta ca tatal si fiul sunt proprietari.Dupa aceea a urmat aceasta iesire din indiviziune pentru ca fiul sa fie unic proprietar.DECI CELALALT FIU POATE ATACA ACEASTA HOTARARE SI CE SANSE DE REUSITA ARE.MULTUMESC FOARTE MULT.
Este vorba de o proprietate [teren si casa],unde erau doi proprietari ,tata si fiu.Acestia au deschis actiune in instanta pentru iesirea din indiviziune pentru a ra mane un singur proprietar,adica fiul.In timpul judecatii sa facut si o tranzactie prin care sa primit o sulta intr-o suma de bani,reprezentand contravaloarea drepturilor ce se cuvin imobilului in litigiu , tatal fiind totodata de acord ca fiul sa devina unic proprietar al acestuia.Intrebarea este daca celalalt fiu poate ataca aceasta hotarare ea fiind definitiva si irevocabila.
Am facut o actiune civila in constatare la judecatorie, prin care sa se constate valabilitatea unei conventii de vanzare- cumparare unde sa cerut si o expertiza topo judiciara in anul 1999. Hotararea a fost data si a ramas definitiva si irevocabila dar expertiza a fost gresita prin indicare punctelor cardinale gresit (N la E)Din aceasta cauza nu pot face cadastru la acea proprietate fiindca este neconforma cu realitatea . CE POT FACE IN ACEST CAZ?