avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin Stefan

Activitate Catalin Stefan

Salut Ovidiu000,
In faza asta ai nevoie de un avocat care sa faca cereri catre procuror. Cerere de acord, cerere de urgentare a situatiei, etc. La mine a durat din momentul on care dosarul a ajuns la parchet pana am fost trimis in judecata aprox 6 luni timp in care am depus vreo trei cereri la procuror. Asadar, dosarul a ajuns la parchet pe 22 iunie 2014 iar pe 8 dec 2014 am primit acasa instiintarea ca am fost trimis in judecata in stare de libertate pentru art 336 NCP. Pe 26 ian 2015 am avut camera preliminara, pe 9 feb procesul si pe 16.02 sentinta de amenda penala. Pe 11 martie a ramas definitiva prin neapelare, pe 23 martie am primit instiintarea acasa atat de la Judecatorie cat si de la Politie ca mi-a fost anulat permisul. Pe 25 martie am platit amenda iar saptamana viitoare pe 25 sept ma duc sa ma programez pentru examen, trecand cele 6 luni de interdictie cat se da in cazul amenzii penale. Tin sa ti spun ca alcoolemia mea a fost de 0,58 in aer si 1 la mie in sange. Conform NCP nu s-au mai luat in considerare proba 2 si recalcularea. Prin urmare valori fooooarte apropiate. De aceea iti recomand un avocat care sa stie ce are de facut pentru a nu-ti lua inchisoare cu suspendare. Daca ai nevoie de mai multe detalii sau orice fel de sfat spune-mi te rog. Eu am stat 2 ani si 3 luni pe bara si am mancat legislatia si codul penal pe aceasta speta. Nu te lasa imbatat cu apa rece de diversi stiutori ca legea si aplicarea ei s-au schimbat foarte mult.
Răspuns la discuția Alcoolemie 0,58
Buna ziua,

Revin cu informatii noi:
1. La data de 08.12.2014 am fost instiintat ca am fost trimis in judecata pentru infractiunea prevazuta de art 336 NCP.
2. 26.01.2015 - camera preliminara
3. 09.02.2015 - proces
4. 16.02.2015 - am aflat pedeapsa care suna asa:
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet penal amanari pronuntare jud.
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată sesizarea din oficiu privind schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului, din infracţiunea prev. de art. 336 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 5 C.pen., în infracţiunea prev. de art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 cu aplic. art. 5 C.pen. În baza art. 336 alin. 1 C.pen. cu aplic art. 5 C.pen., art. 61 alin. 1, alin. 4 lit. c C.pen. şi art. 396 alin. 10 C.p.p. condamnă pe inculpatul ................la pedeapsa de 150 zile-amendă pentru săvârşirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. În baza art. 61 alin. 2 C.pen. stabileşte cuantumul sumei corespunzătoare unei zile amendă la suma de 50 lei, inculpatul urmând să plătească statului suma totală de 7.500 lei. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 C.pen., privind înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii în cazul neexecutării cu rea-credinţă a pedepsei amenzii, în tot sau în parte. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 16.02.2015.
Document: Hotarâre 87/2015 16.02.2015

5. Avand in vedere ca au trecut 24 de zile si nimeni nu a facut apel, probabil ca aceasta hotarare va ramane definitiva.
6. Cam cand credeti ca voi primi motivarea instantei pentru a putea plati amenda sau care este procedura? Nu de alta, dar am inteles ca cele 6 luni dupa care pot da din nou pentru permis, curg de la data executarii (platii) amenzi.

Multumesc!
Multa bafta!
In niciun caz nu i s-a intocmit dosar penal pentru: "pentru infractiunea "conducere pe drumurile publice avand permisul suspendat." deoarece la acea alcoolemie de 0,23 i s-a retiunt permisul cu drept de circulatie de 15 zile!
Salut! Si eu sunt intro situatie asemenatoare cu a dvs. dpv al alcoolemiei:0,57 in aer, 1.00 prima proba si 0.80 a doua proba. Stau deja din iulie 2013 dar eu n-am primit nimic de la procuror. Sunteti din Bucuresti? Daca da, la parchetul carui sector?

Multumesc,
Catalin
Multumesc pentru raspuns! Aveti cunostinta cam care ar fi durata de asteptare pana se vor indeplinii aceste proceduri? Din experienta dvs anterioara, valoarea alcoolemiei de 1 la mie poate permite procurorului sa renunte la acuzatii?
Va voi tine la curent cand voi fi chemat la audieri...

Multumesc,
Catalin
Salutare din nou! Iata ca s-a facut aproape anul de la fapta pe care am comis-o iar situatia este urmatoarea:
1. Pe data de 31.01 procurorul a dat rezolutie de recalculare a alcoolemiei.
2. Pe data de 12.05 mi-a iesit rezultatul recalcularii care este de 1.2 la mie. Reamintesc ca la etilotest mi-a iesit 0.58, prima proba 1, a doua proba 0.80.
3. La inceputul lunii Iunie am fost chemat la politie pentru a-mi fi aduse la cunostinta rezultatele, faptele comise, precum si faptul ca mi s-a schimbat incadrarea pe NCP si ca rezultatul recalcularii nu va mai fi luat in considerare (asta dupa ce am achitat 510 lei din buzunarul propriu si am asteptat alte 3 luni). De asemenea mi s-a adus la cunostinta ca au fost incheiate cercetarile politiei urmand ca dosarul sa fie transmis la procurorul de caz (Bucuresti, Sector 1), dupa ce vor fi luate toate semnaturile necesare de la sefii biroului cercetari penale Udriste.
Acum, in urma celor descrise am cateva intrebari la care as dori niste raspunsuri din experienta utilizatorilor acestui site:
a). Cam cat timp dureaza pana politia va trimite dosarul la Parchet?
b). Cam cat timp dureaza pana dl procuror va emite un punct de vedere?
c). Voi fi chemat de procuror la audieri? Mentionez ca am depus la dosar caracterizari din partea celor care ma cunosc, din partea locului de munca, precum si din partea partenerilor cu care lucrez de ani de zile.
d). Care din cele trei probe de sange credeti ca va fi luata in considerare (prima, a doua sau recalcularea)?
e). Exista posibilitatea, din experienta celor 4 luni de NCP, sa fiu cumva iertat (adica sa scap de condamnare si implicit anularea permisului) avand in vedere ca nu am cazier, nu am comis accident, vatamari, am colaborat cu organele de cercetare, mi-am recunoscut fapta (ca despre regret numai eu stiu cat regret #-o)?
Cam astea sunt intrebarile mele sper sa nu fi omis nimic atat din derularea faptelor cat si din intrebari.

Multumesc,
Catalin
Buna dimineata! Astea sunt informatiile care le detin, altele nu am.

[Mesaj editat - În forum nu se stabilesc relatii profesionale. Vă rog să utilizati mesageria privată. Multumesc!]
In acest moment, nu (si sper asa sa ramana). Din cate am inteles de la directia cercetari penale de la Udriste, procurorul trebuie sa emita o rezolutie de recalculare a alcoolemiei, obligatorie in astfel de imprejurari. Dar in momentul de fata nu s-a emis nimic, dosarul fiind inca la procuror si nu stiu cat va dura pana va face ceva, tocmai de aici si intrebarea mea.
Ref problema de mai sus: intrun final, la inceputul lunii decembrie 2013 am fost la Politie unde am fost instiintat ca m-am ales cu un dosar penal. Am dat o declaratie, am completat niste documente, etc. Am inteles ca asta a fost cercetarea intreprinsa de Politie si ca acum urmeaza ca dosarul sa fie trimis la procurorul de caz. Ce se va intampla de acum inainte si cam cat va dura?

Multumesc