avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate popad

Activitate popad

Răspuns la discuția REVENIRE DIN CIC
De la tanti de la ghiseul unde se depune dosarul pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului/ a stimulentului de insertie. Mi-a spus fara sa apuc sa intreb, desi aveam de gand.

freeelis a scris:

popad a scris:

.....
In termen de 5 zile lucratoare de la reluarea activitatii, salariata trebuie sa mearga la ITM pentru a depune un exemplar din decizia de reluare a activitatii si sa faca o cerere pentru suspendarea platii indemnizatiei de crestere a copilului.

Poate ne spuneti si nou de unde ati luat acest termen, avand in vedere prevederile OUG nr.123/2010 care a abrogat dispozitiile legale care se refereau la depunerea actelor la ITM?

Răspuns la discuția Neclaritati - concediu odihna
Codul muncii spune clar, in articolul 145, ca:
"(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual."

fara sa faca vreo referire la munca cu norma intreaga sau fractiune de norma.
Intrucat intre timp am aflat raspunsul, o sa raspund tot eu, in cazul in care mai sunt persoane interesate!

In primul rand, inainte de reluarea activitatii (ma refer stric la persoanele care au optat pentru ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 1 an si doresc sa reinceapa activitatea mai devreme) persoana in cauza adreseaza angajatorului o cerere scrisa mentionand data de la care doreste reinceperea activitatii. Daca este de acord, angajatorul va emite decizia de reincepere a activitatii. Si pentru ca aminteam de controlul de madicina muncii, acesta trebuie facut inainte de reluarea activitatii.

In termen de 5 zile lucratoare de la reluarea activitatii, salariata trebuie sa mearga la ITM pentru a depune un exemplar din decizia de reluare a activitatii si sa faca o cerere pentru suspendarea platii indemnizatiei de crestere a copilului.

popad a scris:

Buna ziua,

Am si eu o intrebare referitoare la revenirea din CIC: doresc sa stiu daca este de urmat o procedura in acest sens.

In data de 05.01.2012 am intrat in CIC, dupa expirarea zilelor de concediu postnatal. Doresc sa reincep activitatea in data de 01.05.2012. Trebuie sa inaintez angajatorului o cerere in care sa-mi exprim dorinta de a ma intoarce la lucru la data mentionata? Cu cat timp inainte fac cererea? In lege nu am gasit nimic referitor la acest subiect... iar angajatorul meu stie de revenirea mea cu data de 01.05.2012 :).

Ce pasi mai urmeaza? Angajatorul emite decizia de reluare a activitatii, nu?!! Cat despre controlul de medicina muncii, ar trebui facut inainte de 01.05.2012, nu?

Buna ziua,

Am si eu o intrebare referitoare la revenirea din CIC: doresc sa stiu daca este de urmat o procedura in acest sens.

In data de 05.01.2012 am intrat in CIC, dupa expirarea zilelor de concediu postnatal. Doresc sa reincep activitatea in data de 01.05.2012. Trebuie sa inaintez angajatorului o cerere in care sa-mi exprim dorinta de a ma intoarce la lucru la data mentionata? Cu cat timp inainte fac cererea? In lege nu am gasit nimic referitor la acest subiect... iar angajatorul meu stie de revenirea mea cu data de 01.05.2012 :).

Ce pasi mai urmeaza? Angajatorul emite decizia de reluare a activitatii, nu?!! Cat despre controlul de medicina muncii, ar trebui facut inainte de 01.05.2012, nu?
Răspuns la discuția Schimbare sediu social
Revin cu inca o intrebare: toate inscrisurile trebuiesc semnate de catre asociatul unic sau pot fi semnate si de catre persoana imputernicita? Daca da, care sunt acestea?
Răspuns la discuția Schimbare sediu social
Este in regula daca decizia asociatului unic cuprinde cele doua conditii (radiere punct de lucru, respectiv schimbare sediu social) sau trebuiesc doua decizii diferite?

Inscrisurile se vor concepe in limba romana, si presupun ca trebuiesc indepliniti aceiasi pasi ca si la infiintarea firmei, ... am fost sa ma interesez si la Registrul Comertului, dar mi-au dat de inteles ca trebuie sa apelam la un consultant de-al lor.

Multumesc!
Buna ziua,

V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea lumina in urmatoarea problema: in momentul de fata sediul social al firmei si punctul de lucru se afla la adrese diferite, dar in aceeasi localitate. Incepand cu prima zi din luna urmatoare vrem sa mutam atat sediul social, cat si punctul de lucru (ambele) la o noua adresa (in aceeasi localitate), intrucat am inchiriat un spatiu nou. Mentionez ce asociatul unic al firmei este cetatean strain si calatoreste des in strainatate.
- Care sunt pasii de urmat? (ex: se radiaza punctul de lucru, se radiaza sediul social?)
- Care sunt actele care trebuiesc depuse la Registrul Comertului si de cand trebuiesc depuse?
- Cine le poate depune?
- Pe care dintre acte trebuie stampila traducatorului autorizat?
- Cand este obligatorie si prezenta asociatului unic la Registrul Comertului?

Va multumesc!