Intrucat intre timp am aflat raspunsul, o sa raspund tot eu, in cazul in care mai sunt persoane interesate!
In primul rand, inainte de reluarea activitatii (ma refer stric la persoanele care au optat pentru ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 1 an si doresc sa reinceapa activitatea mai devreme) persoana in cauza adreseaza angajatorului o cerere scrisa mentionand data de la care doreste reinceperea activitatii. Daca este de acord, angajatorul va emite decizia de reincepere a activitatii. Si pentru ca aminteam de controlul de madicina muncii, acesta trebuie facut inainte de reluarea activitatii.
In termen de 5 zile lucratoare de la reluarea activitatii, salariata trebuie sa mearga la ITM pentru a depune un exemplar din decizia de reluare a activitatii si sa faca o cerere pentru suspendarea platii indemnizatiei de crestere a copilului.
popad a scris:
Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la revenirea din CIC: doresc sa stiu daca este de urmat o procedura in acest sens.
In data de 05.01.2012 am intrat in CIC, dupa expirarea zilelor de concediu postnatal. Doresc sa reincep activitatea in data de 01.05.2012. Trebuie sa inaintez angajatorului o cerere in care sa-mi exprim dorinta de a ma intoarce la lucru la data mentionata? Cu cat timp inainte fac cererea? In lege nu am gasit nimic referitor la acest subiect... iar angajatorul meu stie de revenirea mea cu data de 01.05.2012 :).
Ce pasi mai urmeaza? Angajatorul emite decizia de reluare a activitatii, nu?!! Cat despre controlul de medicina muncii, ar trebui facut inainte de 01.05.2012, nu?