avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neclaritati - concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neclaritati - concediu odihna

Cite zile de concediu de odihna trebuiesc trecute intr-un contract individual de munca al unui angajat pe perioada nedeterminata cu o fractiune de norma de 4ore/zi?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 12:48, 25 Aprilie 2012
Codul muncii prevede o durata minima a concediului de odihna de 20 de zile lucratoare, indiferent de norma de lucru zilnica, intreaga sau partiala.
Codul muncii spune clar, in articolul 145, ca:
"(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual."

fara sa faca vreo referire la munca cu norma intreaga sau fractiune de norma.
Art. 106. [egalitatea de tratament]C.Mun
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile. (2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pentru salariati cu timp partial IacobMary IacobMary Pentru salariatii cu timp partial concediul de odihna se calculeaza ca la cei cu norma intreaga? Daca salariatul lucreaza cu CIM la doi angajati, are dreptul ... (vezi toată discuția)
Drept de concediu de odihna pentru program redus, 4 ore marianp62 marianp62 la cate zile de concediu de odihna pe an am dreptul daca lucrez 4 ore pe zi ? mentionez ca sunt salariat cu contract de munca pe perioada nedeterminata. va ... (vezi toată discuția)
C.o. la contract de 2h/zi silvia99 silvia99 va rog frumos, care e formula de calcul a concediulu de odihna pentru angajatii cu 2 h /zi. ? mul;tumesc (vezi toată discuția)