Socrul meu a murit,eu si sotul locuim in casa socrilor si dorim sa facem succesiunea.Sotul meu mai are doi frati care sunt de acord sa renunte la masa lor succesorala numai ca soacra mea a suferit un accident vascular cu grave sechele, gen dementa si ca atare nu poate semna nimic.Cum procedam in acest caz pt. ca eu nu am nici un act medical din care sa rezulte ca ea nu este in deplinatatea facultatilor mentale? Exista pobilitatea ca unul din frati sa paraseasca tara,poate incheia un act notarial sau poate da o declaratie prin care nu are nici o pretentie?
Ma numesc Duta Sorina si impreuna cu sotul meu am ramas in casa parintilor lui.Timp de 12 ani am facut investitii in casa in valoare actuala de 1 miliard lei,fara insa a face acte de mostenire sau vanzare cumparare mergand pe incredere.Acum socrul meu ajuns la respectiva varsta de 80 de ani a hotarat ca nu mai are nevoie de noi si ameninta ca doneaza casa si se duce la azil.Noi avem chitante pentru tot ceea ce am investit si tot noi ii intretinem.Vreau sa stiu daca este posibil ca aceasta casa sa fie donata azilului asa cum ameninta sau daca eu imi pot recupera investitia in vreun fel in instanta si ce sanse de castig am. Va multumesc anticipat.