avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperez investitia sau pot castiga in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperez investitia sau pot castiga in instanta

Ma numesc Duta Sorina si impreuna cu sotul meu am ramas in casa parintilor lui.Timp de 12 ani am facut investitii in casa in valoare actuala de 1 miliard lei,fara insa a face acte de mostenire sau vanzare cumparare mergand pe incredere.Acum socrul meu ajuns la respectiva varsta de 80 de ani a hotarat ca nu mai are nevoie de noi si ameninta ca doneaza casa si se duce la azil.Noi avem chitante pentru tot ceea ce am investit si tot noi ii intretinem.Vreau sa stiu daca este posibil ca aceasta casa sa fie donata azilului asa cum ameninta sau daca eu imi pot recupera investitia in vreun fel in instanta si ce sanse de castig am. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 18:49, 23 Iunie 2010
1. omul poate face cum doreste cu bunul sau, il poate dona/ vinde dar rezervatarul va putea ataca respectivul contract
2. nu puteti cere alte investii in afara celor facute de acum 3 ani incoace.
da' discernamant la varsta asta mai are:stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! socrul meu vrea sa ne dea jumatatea de sus a unei ... TaniaAnd TaniaAnd Buna ziua ! Socrul meu vrea sa ne dea jumatatea de sus a unei case cu etaj si jumate de curte. Jumatatea de casa pe care ne-o da noua era la rosu, fara ... (vezi toată discuția)
Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)
Act donatie a-elena a-elena Buna ziua, As dori sa stiu daca actul de donatie poate fi atacat. Sorcrii mei vor sa ne faca un act de donatie pe casa si terenul unde locuim, iar cumnatul ... (vezi toată discuția)