avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune pe baza de curatela?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune pe baza de curatela?

Socrul meu a murit,eu si sotul locuim in casa socrilor si dorim sa facem succesiunea.Sotul meu mai are doi frati care sunt de acord sa renunte la masa lor succesorala numai ca soacra mea a suferit un accident vascular cu grave sechele, gen dementa si ca atare nu poate semna nimic.Cum procedam in acest caz pt. ca eu nu am nici un act medical din care sa rezulte ca ea nu este in deplinatatea facultatilor mentale? Exista pobilitatea ca unul din frati sa paraseasca tara,poate incheia un act notarial sau poate da o declaratie prin care nu are nici o pretentie?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:25, 13 Septembrie 2012
Fratele respectiv poate merge la un notar si da o declaratie cum ca nu accepta succesiunea. Pentru soacra dvs, daca afectiunile sunt de natura psihica, nu se aplica curatela; trebuie pusa sub interdicitie judecatoreasca si numit un tutore. Curatela se instituie doar in cazul persoanelor bolave fizic (sa zicem ca nu se pot deplasa) insa care nu au discernamantul afectat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura,curatela cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Tatăl meu are 71 ani şi recent a suferit un accident vascular care îi afectează discernământul şi posibilitatea de a se deplasa şi semna acte legate de ... (vezi toată discuția)
Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)
Curatela qzar qzar in urma decesului unicului parinte,neexistind un act testamentar va rog sa-mi precizati cum se instituie curatela fiicei majore dar fara discernamint,unica ... (vezi toată discuția)