avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curatela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curatela

in urma decesului unicului parinte,neexistind un act testamentar va rog sa-mi precizati cum se instituie curatela fiicei majore dar fara discernamint,unica mostenitoare,persoana cu afectiuni psihice.precizez ca unica ruda de grad 1 ar fi un unchi,fratele tatalui decedat.
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 19:01, 25 Ianuarie 2016
In masura in care persoana la care faceti referire nu are discernamant trebuie introdusa o actiune de punere sub interdictie, se va efectua o expertiza medico-legala si se va stabili un tutore.
Instituirea curatelei are alte proceduri si se refera la persoane cu discernamant dar care din diferite considerente (boala, batranete, infirmitate, etc) nu-si pot administra bunurile.
Punerea sub interdictie este reglementata de art.164 si urm Cod Civil, iar curatela de art.178 si urm Cod Civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela ContSters362803 ContSters362803 [b]Buna ziua! Avem un frate care este bolnav , are 47 de ani are certificat de handicap, probleme neorologice mintale nu judeca , cum putem obtine ... (vezi toată discuția)
Curatelã assiris assiris In urma unui proces de obtinere a curatelei, instan?a a respins aceasta din motive pe care nu le în?eleg. Transcriu mai jos actul prin care se face acest ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie lecca lecca Pot fii pusi sub interdictie persoanele care din cauza batranetii,bolii sau infirmitatii fizice nu pot sa isi apere interesele? (vezi toată discuția)