Ar fi doua situatii:
1. daca plata salariului angajatului se face cash, pot plati prin banca, avand conturile blocate numai poprirea ? conform carei prevederi legale ? pt ca au nu am gasit nimic.
2. daca plata salariului s-ar face pe cardul de salarii (care este si acesta poprit de executor) atunci executorul nu ar trebui sa ridice firmei poprirea ? sau firma ce ar trebui sa faca ? doar sa-i plateasca salariul pe card fara retinerea 1/3 din salariu cnform instiintarii primite de la executor ?
Multumesc pt amabilitate.
Buna ziua,
Am primit o poprire pentru un salariat, iar firma are conturile blocate de ANAF.
Exista posibilitatea platirii acesteia prin banca asemenea impozitelor cu retinere la sursa ? Salariul celui poprit se plateste in fiecare luna cash.
Daca nu se poate plati prin banca ce trebuie sa faca firma in aceasta situatie ?
Multumesc.
Rog mult ! Cine stie cum se procedeaza cu returul de marfa la furnizor, sau de la client. Marfa achizitionata/livrata cu 19% si returnata dupa 01.07.2010.
Mi se pare OK. Merci Corina.
Dar, la returul de marfa nevanduta in magazin catre furnizor cum voi emite factura de retur ? Cu 24 % sau cu 19% ?
cu 24 % furnizorul ramane dator cu 5%, iar cu 19% nu se mai poate emite factura !
Deci cum se face ?
Referitor la platile si incasarile catre si de la pers fizice nu exista nici un plafon de casa, numai intre pesoane juridice.
Ca Bianca ma gandisem sa fac si eu sa fac (merci) - cu Dispozitie de plata la pers fiz si incasare cu chitanta de la aceasta, dar, retinerea mi-o da suma care este de ordinul sutelor de milioane (sau zeci de mii de RON), si nu cunosc reglementarile din domeniul spalarii banilor - pt ca acolo mai este posibil sa fie vreo restrictie de care eu sa nu stiu.
Ma poate asigura cineva ca nu exista restrictii de suma in acest sens ?
Am contracte pt ambele, si pt datorie si pt creanta.
Poate vreun act juridic ???
în Monitorul Oficial nr. 431 din 28 iunie 2010 a fost publicată OUG nr. 58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale, act normativ ce va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2010.
Prin aceasta ordonanță a fost modificată si cota standard de TVA de la 19% la 24%.
si pe mine ma intereseaza acest subiect !
Rog eventual cineva care a prins trecerea de la TVA 18% la 22% de la 01 febr 1998 poate ne ajuta spunandu-ne cum a procedat atunci.
Un SRL are o datorie (in baza unui contract de imprumut) catre un asociat, care la randul lui are de platit o factura catre acest SRL (in baza unui contract).
Cum se poate face LEGAL o compensare reciproca in aceasta situatie, pt stingerea datoriei si a crantei? Precizez ca este vorba de o suma MARE. Acesti bani nu-i are fizic nici una dintre parti.
Va multumesc.