avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Firma conturi blocate de ANAF cum plateste poprire ...
Discuție deschisă în Executare silită

Firma conturi blocate de ANAF cum plateste poprire salariat la BEJ

Buna ziua,
Am primit o poprire pentru un salariat, iar firma are conturile blocate de ANAF.
Exista posibilitatea platirii acesteia prin banca asemenea impozitelor cu retinere la sursa ? Salariul celui poprit se plateste in fiecare luna cash.
Daca nu se poate plati prin banca ce trebuie sa faca firma in aceasta situatie ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: verm , utilizator 17:38, 20 Noiembrie 2015
Din conturile blocate pot fi virate drepturile salariale, inclusiv treimea pentru executor.
Ar fi doua situatii:
1. daca plata salariului angajatului se face cash, pot plati prin banca, avand conturile blocate numai poprirea ? conform carei prevederi legale ? pt ca au nu am gasit nimic.
2. daca plata salariului s-ar face pe cardul de salarii (care este si acesta poprit de executor) atunci executorul nu ar trebui sa ridice firmei poprirea ? sau firma ce ar trebui sa faca ? doar sa-i plateasca salariul pe card fara retinerea 1/3 din salariu cnform instiintarii primite de la executor ?
Multumesc pt amabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este abuz sau nu? sept_mihaela sept_mihaela am poprire pe salariu 1|3 ,pe care societatea o livreaza lunar in contul executorului,de ce acum mi sss-au blocat si conturile?nu mai inteleg nimic,puteti dv ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi mcmirelus mcmirelus Buna ziua, Am si eu o rugaminte...daca se poate sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie: mi-a fost instituita o poprire pe toate conturile, ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Poprire venituri bliss21 bliss21 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un credit realizat in 2009 pe care nu l-am achitat. Banca a vandut creantele catre o alta companie (cu ... (vezi toată discuția)