avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Activitate Sofia68

Activitate Sofia68

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Stiti cumva daca subiectele trebuie rezolvate in ordinea data? Si ni se vor da si foi pentru ciorna?
anaelena a scris:

Buna, dragilor...citesc comentariile voastre si imi aduc aminte prin ce emotii ingrozitoare am trecut si eu in sesiunea din septembrie 2009 pt admiterea in avocatura...acum scriu prima data, asta doar pentru ca vreau sa va impartasesc cateva experiente din sesiunea de anul trecut, pt ca apoi sa nu regretati teribil, cum au patit unii colegi de-ai mei dupa ce s-au afisat rezultatele. Mai exact: veti avea in jurul vostru in banca sau in sala candidati care vor incerca sa fraudeze examenul prin folosirea handsfree-ului...dupa fiecare proba cei seriosi si corecti care scriau doar ceea ce au trudit ei a invata, spuneau: "maine daca mai vad inca unul, ma ridic si anunt supraveghetorii", insa nimeni nu a facut asta....dar dezastrul a fost atunci cand s-au afisat rezultatele si s-au vazut picati multi din cei ca voi care au invatat si care si-au dat silinta, iar printre cei intrati erau aceia de care v-am spus mai sus ca au copiat cu o nesimtire crasa, dar ei din bun-simt sau gandindu-se ca nu e un nr limitat de locuri ca la inm, au tacut, au tacut, au tacut....apoi a fost mult prea tarziu pt regrete...asa ca faceti voi ceva daca vedeti neregularitati...pt ca oricat de mult inveti, e clar ca nu poti expune niciodata pe hartie exact ceea ce era scris in carte, cum se intampla la cei care au o casca in ureche, insa pt cel care corecteaza poate avea o influenta majora atunci cand compara lucrarile....si probabil de aceea multi dintre cei ce au invatat temeinic au picat...eu nu am vazut niciunul dintre acei candidati care copiau poate din cauza ca am stat in prima banca, insa si eu as fi facut ca si ceilalti, as fi tacut, vazundu-mi doar de lucrarea mea, dar macar rezultatele mi-au adus o mare bucurie, incat sa nu-mi pese atat de tare cum au intrat ceilalti, insa ma durea sufletul pt aceia care au invatat si au picat!!! Va doresc mult succes si sper sa nu aveti asemenea neplaceri cauzate de unii impertineti!

Multumim Anaelena ca ne-ai impartasit din experienta ta si ma bucur ca ai adus in atentie acest subiect. Am auzit si eu de asemenea practici si nu pot decat sa ma indignez profund cand vad la ce nivel de nesimtire s-a ajuns! Ïnsa pot sa promit de pe acum ca in timpul examenului voi fi atenta si la ce se intampla in jurul meu si cum voi constata o neregularitate o sa semnalez supraveghetorii. Sper ca toti sa facem la fel!
@luiza2008
Cu intarziere ...multumesc pt. raspuns! Pai cred ca o sa trec putin prin civil ca sa imi mai fac de lucru pana la data Marelui Anunt!
Ma poate lamuri si pe mine cineva ce anume sa invat? Inteleg ca daca e grila intra toata tematica si bibliografia, aici nu mai incape nicio discutie... Dar daca e sinteza, mai are rost sa citesc TOT sau e de ajuns sa invat doar subiectele respective (cateva zeci la fiecare materie) ?? Va multumesc
Răspuns la discuția Admitere INM 2011
@un.diletant
Dar de ce ai senzatia ca toti cei 3200 sunt absolventii promotiei 2010? Sunt sigura ca majoritatea sunt din absolventii anilor trecuti, multi dintre ei sustinand acest examen deja de 1, 2, 3, 4 ori, asa ca....se aduna.
Răspuns la discuția admitere inm 2010
Va multumesc pentru raspunsuri! Bafta tuturor!!! :luck:
Aa avea si eu o intrebare mai off-topic, dar f importanta pentru mine. Stiti cumva ce se intampla daca as lua examenul (prin absurd) si urmeaza sa nasc peste 8 luni? Pot sa-mi inghet anul sau voi fi din start exclusa? Poate stie macar vreunul din auditorii de justitie care mai intra pe forum... Multumesc mult anticipat!
Multumesc Roxa_theo pentru raspunsuri si m13d pentru criticile constructive. E clar ca am o problema cu modul de formulare a intrebarilor. Cred ca isi spune cuvantul si stresul aferent.
Am si eu cateva nelamuriri la niste grile date de INM anii trecuti (sper sa nu para prea puerile fata de nivelul discutiilor de aici):

Bunul mobil pierdut de proprietarul sau:
a) nu poate fi revendicat de la tertul dobanditor de buna-credinta care invoca "prescriptia instantanee"
b) poate fi revendicat de la orice tert dobanditor daca nu au trecut mai mult de 3 ani de la data pierderii bunului
c) poate fi revendicat de la tertul dobanditor care se prevaleaza numai de un just titlu translativ de proprietate

Raspunsurile sunt b si c. La punctul b, din cate stiu bunul mobil poate fi revendicat in 3 ani numai de la tertul de buna-credinta , in cazul posesorului de rea credinta si detentorului actiunea in revendicare fiind imprescriptibila.

Posesorul de buna-credinta:
a) spre deosebire de uzufructuar, nu dobandeste proprietatea fructelor naturale, industriale si civile decat pe masura perceperii lor
b) nu poate opune buna sa credinta intr-o actiune posesorie intentata impotriva sa
c) nu isi pierde aceasta calitate, de care se prevaleza pt dobandirea fructelor, decat de la data admiterii actiunii in revendicare

Raspunsul e b, dar eu nu inteleg de ce A este gresit. Posesorul de buna credinta dobandeste toate fructele pe masura perceperii lor, iar uzufructarul dobandeste fructele naturale si industriale pe masura perceperii, iar pe cele civile i se cuvin proportional cu durata uzufructului. Unde gresesc? Si as aprecia mult daca mi-ar explica cineva si rationamentul de la lit. b.

Remiterea de datorie:
a) facuta unuia dintre codebitorii solidari, de regula, libereaza pe ceilalti
b) poate fi facuta si prin testament
c) poate fi supusa reductiunii

Aici raspunsurile sunt tot b si c. Dar nu inteleg de ce "a" nu e corect. Pentru ca in cazul codebitorilor solidari remiterea de datorie facuta unuia dintre codebitori libereaza si pe ceillalti, in afara de cazurile in care creditorul si-a rezervat expres drepturile impotrica acestora

Multumesc anticipat! Voi sunteti singura mea sursa de informare in ale dreptului, pentru ca nu am pe cine altcineva sa intreb. Toate respectele mele!
Răspuns la discuția admitere sng 2010
Nu sunt chiar on-topic ..,dar, m-am uitat de curiozitate pe site-ul facultatii de drept a Universitatii Bucuresti si am descoperit ca in acesta sesiune sunt peste 500 de absolventi care sustin licenta. Nu sunt oare foarte multi?! Care o fi explicatia? E clar ca anul acesta va fi o concurenta foarte mare la examenele INM, SNG, Barou...