Buna ziua,
Părintii mei sunt casătoriţi de 20 şi ceva de ani şi locuiesc într-o casă dobândită după căsătorie printr-un act de ,,vânzare-cumpărare'', dar trecută doar pe numele tatălui. Casei s-au facut îmbunatatiri(doveziile se pot vedea cu ochiul liber).
Dacă mama ar dorii să divorţeze în urma partajului cu ce s-ar alege?
Ar mai primii acea sumă şi dacă s-ar muta din casă?
Tata ar putea vinde şi fără permisiunea mamei casa?
Stiu ca am scris ca e ultima intrebare, dar am aflat recent ca defapt nu e o mostenire, e un act cu vanzare-cumparare (in familie si de aceea am crezut ca e mostenire)...dar tot doar pe numele tatalui e trecut..asta schimba cu ceva situatia?
Si in cazul unui divort, daca mama paraseste casa(se muta altundeva) mai primeste totusi acea suma?
Sau daca locuinta e vanduta la un pret mic, banii care i revin ei din imbunatatiri sufera modificari?
Si nu e prea corect faptul ca el poate face ce vrea vara sa implice si ceilali membri ai familiei!
Multumesc....Mai am o singura intrebare pe aceasta tema, copii au vreun drept in vreo situatie? adik s'ar alege cu ceva sau totul depinde de proprietar?
Multumesc pentru raspunsuri.
S-au facut imbunatatiri casei, dar in ce constau aceste dovezi? si acea parte din imbunatatiri in ce consta?
+ daca tatal ar vrea sa vanda casa , ar fi nevoie si de aprobarea mamei?
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare: Daca parintii mei sunt casatoriti de vreo 20 de ani, iar dupa casatorie tata a primit o mostenire(casa in care locuim, care e trecuta doar pe numele lui), in cazul unui divort in ce proportii aceasta ar fi impartita intre parinti?
Am citit mai multe informatii pe internet, dar inca sunt confuz.