avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua,
Părintii mei sunt casătoriţi de 20 şi ceva de ani şi locuiesc într-o casă dobândită după căsătorie printr-un act de ,,vânzare-cumpărare'', dar trecută doar pe numele tatălui. Casei s-au facut îmbunatatiri(doveziile se pot vedea cu ochiul liber).
Dacă mama ar dorii să divorţeze în urma partajului cu ce s-ar alege?
Ar mai primii acea sumă şi dacă s-ar muta din casă?
Tata ar putea vinde şi fără permisiunea mamei casa?
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 13:27, 29 Iunie 2010
daca la data cumpararii, erau casatoriti, bunul e comun, asa ca mama are dreptul la jumatate din valoarea casei imbunatatita. daca in acte scrie ca tata e casatorit, nu poate vinde fara acordul mamei.
Chiar daca este trecuta doar pe sot, casa este bun comun al ambilor, intrucat a fost dobandita prin vanzare-cumparare, dupa casatorie. In caz de partaj, fiecare va dobandi cota de 1/2 din bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Nomad6o9 Nomad6o9 Buna ziua, As avea si eu o intrebare: Daca parintii mei sunt casatoriti de vreo 20 de ani, iar dupa casatorie tata a primit o mostenire(casa in care locuim, ... (vezi toată discuția)
Contract casa pe numele parintilor ? flo_90 flo_90 Salutare, Parintii mei sunt casatoriti de aprox 30 ani, in timpul aceasta au dobandit un apartament, dar in acte este trecut doar Tata nu si Mama, repet ca ... (vezi toată discuția)
Locuinta ariaddnna ariaddnna Buna ziua.Am 32 de ani si locuiesc din nov. 2005 intr-o casa a tatalui meu impreuna cu sotul si baieteul de 5 ani, fara acte, adresa pe Bi. e la fostul ... (vezi toată discuția)