avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters155407

Activitate ContSters155407

Buna ziua,
deci sa inteleg ca daca fostul sot (care nu s-a interesat nici macar o data de copil de la data inceperii divortului, Dec 2004) nu doreste sa imi dea acordul, eu si fiul meu (acum in varsta de 8 ani) suntem obligati sa ramanem in Romania si sa nu ne refecem familia, fiindca asa vrea un iresponsabil? Va rog frumos sa imi raspundeti.
DanDaniel a scris:

Betty B a scris:

Buna ziua,
sunt divortata din 2005, moment in care mi s-a incredintat minorul acum in varsta de 8 anisori. De la momentul inceperii divortului (Dec. 2004) si pana in prezent, tatal copilului nu s-a mai interesat de acesta si nu l-a vizitat niciodata, desi a platit la timp si lunar pensia alimentara. Dupa aproape 7 ani de la divort, doresc sa ma recasatoresc cu un cetatean Canadian si evident doresc sa ma mut cu baietelul in Canada. As dori sa stiu daca am nevoie de acordul fostului sot pentru a pleca cu baietelul si sub ce forma trebuie dat acest acord. Mentionez ca in decursul anilor eu am incercat sa iau legatura cu fostul sot dar nu mi-a raspuns niciodata, nu stiu cum si unde as putea sa il gasesc. Va multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri!

Doamna,

Intrebarea dvs. atinge doua aspecte complet diferite si cu solutii la fel de diferite:

* scoaterea unui minor din tara pentru a il duce unde vreti dvs. intr-o calatorie turistica mai lunga sau mai scurta: nu aveti nevoie de acordul tatalui daca minorul v-a fost incredintat printr-o decizie definitiva si irevocabila.

** obtinerea unei vize de emigrare (Australia, Canada, Noua Zeelenda, etc.): acordul tatalui este solicitat de ambasada tarii respective si trebuie dat exact in scopul in care a fost cerut si anume pentru emigrare. Decizia de incredintare a minorului va permite sa ii faceti pasaport, s ail scoateti din tara insa nu e luata in considerare ca document care poate inlocui acordul tatalui la eliberarea unei vize de emigrare.
Buna ziua,
eu urmeaza sa ma casatoresc in aceasta vara cu un cetatean Canadian, dupa care as dori sa ramanem cu totii in Canada, asa cum este normal, ca o noua familie, implicit sa imi iau baietelul care este prima mea grija si caruia ma lupt necontenit sa ii creez o viata mai buna. In acest caz, mai poate fi vorba de emigrare? Ce acte as avea nevoie? Am auzit pareri cat mai controversate pe forum, sunt complet debusolata. Asa cum raspundeam unui alt domn avocat, eu chiar nu pot intra in legatura cu fostul sot fiindca pe de o parte s-ar putea sa imi aprind singura paie in cap ( adica dupa 7 ani in care nu a dat nici un semn de viata, s-ar putea ca acum sa incerce sa imi faca greutati), iar pe de alta parte nu stiu de unde sa il iau, el trimite niste e-mandate in nume propriu pentru pensia alimentara, nu raspunde la mesaje sau la emailuri. Nu i-am comunicat problema acestui acord inca. Va multumesc frumos si ma simt indatorata!
O discutie similara gasiti la www.avocatnet.ro/content/for...
Modalitatea in care plateste este e-mandat, unde apare doar numele. In fiecare an eu si fiul meu (care nu si-l mai aminteste, avea doar 1 an si 8 luni cand a plecat) i-am trimis mesaje atat pe telefon, cat si pe emai. Nu ni s-a raspuns niciodata.
Va multumesc foarte mult.
Va multumesc foarte mult, cu respect Betty B
Buna ziua,
sunt divortata din 2005, moment in care mi s-a incredintat minorul acum in varsta de 8 anisori. De la momentul inceperii divortului (Dec. 2004) si pana in prezent, tatal copilului nu s-a mai interesat de acesta si nu l-a vizitat niciodata, desi a platit la timp si lunar pensia alimentara. Dupa aproape 7 ani de la divort, doresc sa ma recasatoresc cu un cetatean Canadian si evident doresc sa ma mut cu baietelul in Canada. As dori sa stiu daca am nevoie de acordul fostului sot pentru a pleca cu baietelul si sub ce forma trebuie dat acest acord. Mentionez ca in decursul anilor eu am incercat sa iau legatura cu fostul sot dar nu mi-a raspuns niciodata, nu stiu cum si unde as putea sa il gasesc. Va multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri!
Buna ziua.
Am 36 de ani si un baietel de 8 ani. In ultimul timp parintii mei imi repeta obsedant idea ca ii voi mosteni, reprosandu-mi de pe acum ca voi vinde munca lor si voi trai din agoniseala lor. Eu imi iubesc si imi respect parintii, dar aceasta obsesie a lor a devenit o povara pentru mine. In consecinta as dori sa ii linistesc in aceasta privinta, mai ales ca eu si baietelul meu vom pleca definitiv in Canada in aceasta vara. Doresc sa stiu daca exista vreo o forma legala sub care eu imi pot asigura parintii ca nu voi avea nici o pretentie la mostenire. Ei nu doresc sa vanda averea sau sa faca altcuiva acte, insa nici mie nu imi mai convine sa mi se spuna in fiecare zi ca am sa traiesc eu regeste din truda lor, fiindca nu intentionez sa fac asa ceva, eu am viata mea impreuna cu cel mic si doresc sa pun capat acestei chestiuni. Va multumesc din suflet, Betty B
Răspuns la discuția Delict informatic?
Va multumesc foarte mult :)
Cu stima, Betty B
Răspuns la discuția Delict informatic?
Va multumesc tare mult, o alta intrebare ar fi, unde are trebui depusa plangerea, in Canada sau in Romania? Precizez ca sotul meu este doar cetatean canadian, nu si roman. Va multumesc inca odata! Betty B
Buna ziua,
as dori sa aflu daca violarea adresei de IP poate constitui infractiune. Sotul meu, cetatean Canadian, transmitea o emisiune radio prin internet. La un moment dat a primit un mesaj prin care era amenintat ca i se va viola IP-ul ceea ce va conduce la scoaterea sa din emisie. Dupa circa 10 minute, reteaua internet a sotului meu, aflat la acel moment in Ottawa, a cazut, intrerupand astfel si transmisia radio. Am dori sa stim daca violarea de IP care a cauzat scoaterea automata din reteaua internet constituie infractiune si daca avem un caz. Va multumesc, cu respect Betty B

Precizez faptul ca emisiunea se transmitea in Romania iar cel care a comis fapta are IP de Romania.