avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista vreo forma legala prin care ii pot asigura pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista vreo forma legala prin care ii pot asigura pe parintii mei ca nu am pretentie de a-i mosteni?

Buna ziua.
Am 36 de ani si un baietel de 8 ani. In ultimul timp parintii mei imi repeta obsedant idea ca ii voi mosteni, reprosandu-mi de pe acum ca voi vinde munca lor si voi trai din agoniseala lor. Eu imi iubesc si imi respect parintii, dar aceasta obsesie a lor a devenit o povara pentru mine. In consecinta as dori sa ii linistesc in aceasta privinta, mai ales ca eu si baietelul meu vom pleca definitiv in Canada in aceasta vara. Doresc sa stiu daca exista vreo o forma legala sub care eu imi pot asigura parintii ca nu voi avea nici o pretentie la mostenire. Ei nu doresc sa vanda averea sau sa faca altcuiva acte, insa nici mie nu imi mai convine sa mi se spuna in fiecare zi ca am sa traiesc eu regeste din truda lor, fiindca nu intentionez sa fac asa ceva, eu am viata mea impreuna cu cel mic si doresc sa pun capat acestei chestiuni. Va multumesc din suflet, Betty B
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 14:37, 12 Ianuarie 2011
Nu exista deocamdata nici o forma legala prin care sa renuntati la mostenire atata timp cat parintii sunt in viata (succesiunea de deschide prin moarte).Abia dupa aceea puteti renunta expres sau deveni strain prin neacceptare in termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii. Si daca renuntati dvs . mostenirea va reveni fiului dvs. daca nu sunt alti mostenitori (copii, frati, etc.) ,caz in care se imparte cu acestia.
dupa ce veti pleca din tara, probabil ca nu veti mai auzi asa des :)
nu puteti renunta la mostenire, cat nu e deschisa (prin moarte)
Nu aveti cum sa ii "linistiti"... Ei se gandesc ca, fiind in Canada, veti vinde (dupa moartea lor) tot ceea ce ei au agonisit in timpul vietii gandindu-se ca va ajuta pe dv... Ar trebui sa ii intelegeti si atat...

Va vedeti de viata si le dovediti dragostea si respectul dv.
Carui parinte ii este usor sa isi stie copilul atat de departe... cand se teme ca nu mai are prea mult de trait? E doar o chestiune de suflet, pe care trebuie sa o intelegeti, nu sa o condamnati...
Viata fericita!
Despre un act de renuntare va veti pune problema numai dupa ce succesiunea va fi deschisa, prin moartea unuia dintre parinti.
Acest act priveste intreaga mostenire .Este unul revocabil , in caz ca in termen de 6 luni de la moartea succesiunea nu a fost acceptata de catre un coerde.
Nu se poate renunţa la o moştenire nedeschisă, după cum bine au arătat colegii.

Problema dumneavoastră nu este de natură juridică, dar, prin plecarea din ţară, sunt sigur că această problemă se va estompa până la dispariţie. Atunci când veţi reveni pentru vacanţe sau sărbători, bucuria de a-şi revdea fiica şi nepoţelul va alunga din mintea lor orice alte preocupări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire in favoarea unui frate mrt mrt buna ziua. suntem 2 copii la parinti. eu doresc sa renunt de bunavoie la dreptul meu de mostenitor al casei parintesti in favoarea surorii mele. este necesar ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire clahomastreet clahomastreet buna ziua as dori sa dau o delacartie cum ca nu sunt interesata de nici un fel de mostenire de la parintii mei ei sunt inca in viata cum as putea sa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune pleseaion pleseaion suntem 4 frati, dupa moartea parintilor am hotarat sa cedam toata agoniseala parintilor fratelui cel mic care a avut grija de parinti.(parintii au murit ... (vezi toată discuția)