avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Activitate adriana64

Activitate adriana64

Buna ziua. Sunt copropietar al unui bun imobil, in indiviziune impreuna cu doua persoane. Incepand cu acest an unul dintre proprietari, la capitolul sarcini are inscrisa o poprire pe uzufructul viager urmare a unui proces civil. Mentionez ca acest coproprietar mai are un contract de intretinere cu renta viagera pe acelasi drept de proprietate. Totdata mentionez ca acest proprietar are mai multe proprietati afectate de acelasi contract de intretinere dar asupra carora nu s- a instituit acea poprire de catre executorul judecatoresc. Intrebarea este daca s- a procedat corect, eliminand celelalte proprietati.
Va multumesc mult! Am inteles ce e de facut.
In aceasta cauza, ipotetic sun eu. Este alta persoana, care are o varsta destul de inaintata ca sa nu mai stie ce i s- a spus. Eu am citat din extrasul de carte funciara, aratat de sora dansei, care a aflat de cedare catre nepot. Va multumim! b] Avocat Teris a scris:

Notarul ce v-a spus, pentru că doar la el puteți face un asemenea contract. Răspunsul meu ar fi, nu.

Buna ziua! Am drept de proprietate asupra unui bun, prin succesiune, in cota de 3/8, in indiviziune cu sora mea, care are aceasi cota. Pot transmite partea mea prin contract de intretinere, ca bun propriu, in nuda proprietate, altei peroane , prin Conventie, eu pastrandu- mi dreptul de uzufruc viager, fara a iesi din indiviziune cu sora mea? Eu avand intabulare drept de ipoteca, pentru garantarea platii rentei in bani corespunzatoare intretinerii neexecutate. As vrea sa stiu daca toate acestea o afecteaza pe sora mea, daca am nevoie de acordul ei sau daca ea poate ataca acest contract. Va multumesc!
Va multumesc. Conform Codului Muncii art 35, pot avea mai multe contracte de munca incheiate cu acelasi salariat ? Apoi caracterul de continuitate a activitatii poate fi stabilit conform celor spuse mai sus?
Buna ziua!
La o institutie publica se pot incheia contracte civile ( venituri din alte surse) cu o persoana care este in acelasi timp angajat in aceiasi institutie ( CIM)?
Precizez ca personalul angajat este contractual, nu sunt posturi vacante pentru activitatea ce se presteaza conform contractului civil, situatie in care nu pot fi incheiate contracte de munca pentru cumul de functii.
Serviciul prestat in baza contractului civil, este acelasi in principiu, dar se refera la proiecte diferite ceea ce presupune o anumita specializare si adaptare la fiecare proiect. Din acest punct de vedere, acest serviciu poate avea caracter de continuitate? Va multumesc!
Răspuns la discuția Ajutor pentru deces
Va multumesc.Banuiesc ca e vorba de prevederile Codului Civil .
Buna ziua ! Va rog sa ma indrumati cu privire la urmatoarea problema: Pentru un asigurat ( angajat) decedat in anul 2011, ajutorul pentru deces ce se acorda in baza legii bugetului asigurarilor sociale pe anul 2011, in cuantum de un salariu mediu pe economie si se scade din contributia angajator pentru CAS, nu a fost solicitat in anul decesului de catre urmasi. Mai poate fi solicitat de catre acestia si platit de angajator in anul 2012 ? Va rog daca se poate si e cazul, sa specificati si baza legala. Va multumesc !

Intrebarea este: ce se intelege prin salariul de baza brut potrivit incadrarii la bugetari? Stiti ca din 01.01.2010 legea salarizarii la bugetari este interpretabila.S-au introdus in fostul salariu de baza unele sporuri, inclusiv sporul de vechime sau gradatia cum ii spune acum. La ce face referire cand spune salariul de baza potrivit incadrarii, la salariul de baza avut la 31.12.2009 potrivit OG.10/2008 sau la cel de-acum in care sunt incluse sporurile, fiindca unele sporuri cum ar fi cel de vechime este in functie de persoana respectiva, de transa de vechime in care se afla acum, nu are nimic de-a face cu incadrarea. E groaznic sa stabilesti un salariu de baza la ora actuala, tot timpul se fac trimiteri in trecut pana la 31.12.2009, fiindca de atunci incoace nu mai sunt grile de salarizare. Dupa includerea sporurilor in salariul de baza, la prima ajustare la salariul mimin brut pe economie, s- au folosit sumele compensatorii ca diferenta intre salariul de incadrare avut si salariul minim brut garantat in plata. Acele sume compensatorii scadeau in functie de cresterea vechimii. E haos total.