avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate avvero

Activitate avvero

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Bun gasit tuturor!

va rog sa ma lamuriti si pe mine, pana la urma, la OEPA - Statut, invatati si modificarile aduse prin Hot UNBR din 14/15 iun 2011, sau numai pe cele enumerate expres in Hot 4 - Anexa 3 pct 2 - Bibliografie?
Citez:
" Statutul profesiei de avocat, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 45
din 13 ianuarie 2005, modificat şi completat prin Hotărârea Uniunii Naţionale a
Barourilor din România nr. 10/2007, Hotărârea Uniunii Naţionale a Barourilor din
România nr.6/2008, Hotărârea Uniunii Naţionale a Barourilor din România
nr.418/2008, Hotărârea Uniunii Naţionale a Barourilor din România nr.449/2009,
Hotărârea Uniunii Naţionale a Barourilor din România nr.519/2009, publicate pe siteul www.unbr.ro;"

Multumesc anticipat pentru raspunsuri :)

Spor la invatat!
Buna seara!
Va rog sa ma lamuriti cu privire la efectele suspendarii temporare a activitatii unei societati comerciale - pe termen de 3 ani- asupra altor autorizatii / licente etc emise de autoritati publice (precum o licenta de operare / autorizatie de mediu emisa de autoritatea de mediu). Cu alte cuvinte, daca ONRC dispune suspendarea activitatii, la cerere, pe termenul mentionat, ce temei legal ar putea invoca societatea in cauza pentru solicitarea suspendarii efectelor autorizatiilor / licentelor de operare subsecvente?
Adica, cel putin la nivel de analiza logica, consider ca daca societatea isi suspenda activitatea, pe cale de consecinta ar trebui ca si celelalte autoritati, la cererea societatii, sa aprobe suspendarea executarii obligatiilor sau satisfacerii drepturilor ce decurg din licentele / autorizatiile respective.
Sau se intampla altfel in realitate? V-ati confruntat cu situatii similare?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Bun gasit!
Si eu inclin sa dau crezare celor spuse de marik0, cu atat mai mult cu cat astazi se intalneste Comisia Permanenta / UNBR pentru discutarea noului statul al avocatului (vezi [ link extern ] ).
Pe de alta parte, intarzierea in afisarea rezultatelor, din cate am inteles eu, este (a fost) datorata exact modificarii legii avocaturii - si intrarii acestui act normativ in vigoare, implicit de a deveni aplicabile noile prevederi (si) avocatilor stagiari BB (numeric sensibil mai multi decat in cazul altor barouri), dar si pentru a modifica Statutul...
Pe de alta parte, nu as exclude nici varianta in care lucrarile au fost deja corectate, iar rezultatele mai mult sau mai putin cunoscute... :innocent:
Oricum, succes tuturor celor care inca mai asteapta rezultatele ! :luck:
Buna dimineata tuturor!
dupa o lunga absenta, inclusiv de studiu (:">), dar in care am verificat in permanenta forumul, imi permit sa intervin cu urmatoarele precizari: jurisprudenta CEDO este pentru, citez - titlul Anexei 4 : "Examenul de primire în profesie examenul de primire în profesie a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, in timp ce "Examenul de primire în profesie, exclusiv pentru dobândirea calităţii de avocat stagiar" - Anexa 3, nu precizeaza si aceasta jurisprudenta CEDO. Acum, cred ca sunt colegi pe forum care sunt definitivi in alte profesii si pe care i-ar interesa Anexa 4, in timp ce pe cei care doresc sa intre stagiari acum, si aici ma includ si eu, nu ne intereseaza, momentan, jurisprud. CEDO. Jurisprud. CEDO o vom avea si noi, la randul nostru, dar la examenul de definitivat.
Am recitit si bibliografia, am comparat-o cuvant cu cuvant cu cea afisata pentru februarie 2010, pentru cei care au participat, si este identica! Asadar, nimic nou, nimic mai aspru, nimic schimbat, cu alte cuvinte. Doar faptul ca legislatia pe care trebuie sa o avem in vedere trebuie sa fi intrat in vigoare la 1 septembrie 2010 - si aici ma refer, in primul rand, la modificarile Legii OEPA - decizia Curtii Constitutionale.
Eu sunt insa foarte curioasa cum vor formula subiectele la OEPA, intrucat legea a ramas ciuntita, daca-mi permiteti un termen mai neacademic, rau de tot :). Insa tocmai faptul ca bibliografia a ramas identica imi da ceva motive de ingrijorare... Voi ce parere aveti?
Dar, capul sus si sa-i dam inainte!
Buna, Luiza, trimite-mi si mie, te rog, sintezele in format electronic. M-ai ajuta mult!
Mult spor la invatat si bafta! :luck:
Adresa mea de email: veronicii@yahoo.com