avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Efecte suspendare temporara a activitatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Efecte suspendare temporara a activitatii

Buna seara!
Va rog sa ma lamuriti cu privire la efectele suspendarii temporare a activitatii unei societati comerciale - pe termen de 3 ani- asupra altor autorizatii / licente etc emise de autoritati publice (precum o licenta de operare / autorizatie de mediu emisa de autoritatea de mediu). Cu alte cuvinte, daca ONRC dispune suspendarea activitatii, la cerere, pe termenul mentionat, ce temei legal ar putea invoca societatea in cauza pentru solicitarea suspendarii efectelor autorizatiilor / licentelor de operare subsecvente?
Adica, cel putin la nivel de analiza logica, consider ca daca societatea isi suspenda activitatea, pe cale de consecinta ar trebui ca si celelalte autoritati, la cererea societatii, sa aprobe suspendarea executarii obligatiilor sau satisfacerii drepturilor ce decurg din licentele / autorizatiile respective.
Sau se intampla altfel in realitate? V-ati confruntat cu situatii similare?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 21:15, 10 Mai 2011
Daca aveti anumite licente obtinute in baza unor contracte, va trebui sa va conformati cerintelor contractuale, existand riscul de a fi obligat la plata unor daune. In cazul autorizatiilor normale ..sanepid, mediu, protectia muncii, sanitar veterinar...acestea se anuleaza...reamintiti-va ca ati depus la ORC certificatul constatator in baza caruia v-au fost emise autorizatiile, emitandu-vi-se un alt certificat ....cu mentiunea "fara activitate". In baza acestuia puteti incerca suspendarea celorlalte autorizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinoire autorizatii sanitara, psi, mediu adibarbu27 adibarbu27 buna ziua! am un SRL ce are ca activitate Caen BARURI si mi-a expirat autorizatia sanitara . in 2008 am facut unele modificari si am mai autorizat si alte ... (vezi toată discuția)
Avize pentru funcionarea firmei iulia_stoia iulia_stoia am obtinut certificatul de inregistrare de la ORC , actul constitutiv, certificatul constatator pentru firma cu ajutorul unui avocat. Si acum ma intreb daca ... (vezi toată discuția)
Autorizare s.r.l. la registrul comertului bea_foris bea_foris Buna ziua, o societate si-a schimbat sediul, ca urmare a trebuit sa depune Declaratia pentru autorizarea activitatilor la noul sediu. Noul sediu este in alt ... (vezi toată discuția)