Buna seara. Ma adresez dumneavoastra cu speranta ca ma veti indruma. IN 2008 am facut un credit in banca cu ipoteca pt 30 de ani, pe numele meu, pt a cumpara un apartament. In 2010 am divortat din vina ambelor parti, deoarece relatia cu sotul meu s-a deteriorat progresiv, fiind plecat din tara inca din 2006. Avand in vedere ca eu am platit in tot acest timp ratele..si simtindu-se vinovat probabil, fostul meu sot a hotarat ca nu are nevoie de nimic, mai ales ca nu se va mai intoarce in tara.As vrea sa stiu ce act ar trebui sa imi faca ca sa legalizam aceasta situatie, mai ales ca nu dorim un partaj.Un act de donatie ar fi suficient? Ce ar tb specificat in acesta ca sa nu poata fi atacat? (el s-a recasatorit dupa 1 luna de la pronuntarea divortului si eu nu mai am incredere in nimic ).MUltumesc anticipat
Buna. Am apelat la aceasta metoda, in speranta ca cineva ma poate indruma cum sa procedez sa desfac o casatorie. Sunt casatorita din 2001. In 2003 sotul meu a fost in armata pentru un an. In mai 2006, sotul meu a obtinut un contract in SUA si a plecat. Atunci locuiam in Galati,dar hotarasem sa ne mutam din oras.Dupa plecarea lui, in martie 2007 m-am mutat in Resita. El a venit acasa in concediu din iunie 2007 pana in iulie 2007., dupa care a plecat din nou. S-a reintors acasa in august 2008 si a stat pana in ianuarie 2009. Apoi a plecat cu un alt contract in Brazilia.In noiembrie m-a anuntat ca vrea sa divortam, ca nu mai simte nimic pt mine, ca s-a distantat. Am lasat sa mai treaca o perioada de timp, crezand ca e ceva trecator, dat fiind faptul ca ne-am inteles foarte bine tot timpul.Dar nu a fost asa. Am inteles de la el ca acum nu mai e in Brazilia, ci s-a intors in SUA. Acum vorbim rar....si ma tot preseaza sa divortez. Mentionez ca nu stiu cu exactitate unde se afla....vorbim doar prin intermediul internetului uneori....dar a continuat sa ma ajute cu bani sa platesc o rata pe care o avem impreuna la apartament.Nu vrea sa mai vina in tarasi ma gandesc ca e mai bine pentru amandoi sa incep procedura.Dar....cum?