Buna. Am apelat la aceasta metoda, in speranta ca cineva ma poate indruma cum sa procedez sa desfac o casatorie. Sunt casatorita din 2001. In 2003 sotul meu a fost in armata pentru un an. In mai 2006, sotul meu a obtinut un contract in SUA si a plecat. Atunci locuiam in Galati,dar hotarasem sa ne mutam din oras.Dupa plecarea lui, in martie 2007 m-am mutat in Resita. El a venit acasa in concediu din iunie 2007 pana in iulie 2007., dupa care a plecat din nou. S-a reintors acasa in august 2008 si a stat pana in ianuarie 2009. Apoi a plecat cu un alt contract in Brazilia.In noiembrie m-a anuntat ca vrea sa divortam, ca nu mai simte nimic pt mine, ca s-a distantat. Am lasat sa mai treaca o perioada de timp, crezand ca e ceva trecator, dat fiind faptul ca ne-am inteles foarte bine tot timpul.Dar nu a fost asa. Am inteles de la el ca acum nu mai e in Brazilia, ci s-a intors in SUA. Acum vorbim rar....si ma tot preseaza sa divortez. Mentionez ca nu stiu cu exactitate unde se afla....vorbim doar prin intermediul internetului uneori....dar a continuat sa ma ajute cu bani sa platesc o rata pe care o avem impreuna la apartament.Nu vrea sa mai vina in tarasi ma gandesc ca e mai bine pentru amandoi sa incep procedura.Dar....cum?
:O Domnule presedinte, subsemnata Carmen............din x motive doresc desfacerea casatoriei, precizez ca in timpul casatoriei au rezultat minor sau nu, doresc sau nu sa raman la numele preluat de la sot in momentul casatoriei, solicit proba cu martori inscrisuri .......In drept, dispozitiile Codului Familiei art.38lit. a,b, art.40 si art. 607 si urm. C. proc. civ.
- cererea impreuna cu certificatul de nastere in original + taxa de timbru se inregistreaza persoanal la Judecatorie
Introduceti actiunea de divort pentru desfacerea casatoriei din culpa comuna, aratand in actiune domiciliul sotului din strainatate pentru a putea fi citat si de asemenea indicarea si a unui martor. Sotul va trebui sa depuna intampinare prin care este de acord cu divortul.
Sa fie citat prin publicitate, cu cel putin 15 zile inainte de termenul de judecata, intr-un ziar de larga circulatie , sau in Monitorul Oficial..Cea mai rapida varianta de desfacare a casatoriei in cazul dumneavoastra e cea a culpei comune , fara motivarea hotararii judecatoresti.
Prezenta acestuia la procesul de divort nu este obligatorie.
Divort
carmen_marine
Buna ziua ,
Intr un proces de divort mama reclamantului sau paratului poate fi citata ca martor ? In ce conditii ?
Copiii ,daca sunt majori , pot fi citati ... (vezi toată discuția)
Citatie pentru divort
radu69
In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)
Divort
roxypoxy1704
El a plecat de acasa de 4 ani.Acum s-a hotarat sa divorteze, a discutat cu ea si aceasta nu este de acord cu divortul in tot acest timp a sperat ca se va ... (vezi toată discuția)