avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

El a plecat de acasa de 4 ani.Acum s-a hotarat sa divorteze, a discutat cu ea si aceasta nu este de acord cu divortul in tot acest timp a sperat ca se va intoarce acasa . La mijloc este un copil major .Ce se poate intampla daca ea nu este de acord?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:30, 28 Ianuarie 2010
Nimic.Va divorta .Cerea de divort se judeca si daca paratul lipseste, sau se opune la divort. Nu este nevoie de acordul paratuli pt divort.Instanta se va pronunta pe cerere de divort, raportat la probe, mai ales ca sunt despartiti in fapt de ata timp.Se poate face si un divort prin acord , mai ales ca nu sunt copii minori , dar daca nu se poate, nu-i nimic.
Stiti cum e: "dragoste cu sila, nu se poate!" Daca reclamantul dovedeste ca aceasta casatorie nu mai poate continua si raporturile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate, nu prea se poate face nimic, in afara de a amana inevitabilul.
Pentru ca instanța să admită desfacerea căsătoriei prin divorț este necesar în cazul în care unul dintre soți nu dorește să divorțeze să se dovedească motivele de divort , ex. proba cu martori care cunosc neînțelegerile intervenite între soți care fac imposibilă continuarea căsătoriei, se pot admite și membrii din fam Dacă se dovedește cu martori acest lucru instanța poate dispune desfacerea căsătoriei chiar dacă celălalt soț nu este de acord
in procesele de divort nu este obligatorie prezenta paratului .
daca nu exista copii minori, instanta poate dispune desfacerea casatoriei la cererea reclamantului.
conteaza foarte mult probatoriul administrat in cauza . veti avea nevoie de doi martori, care pot fi inclusiv rude pana la al III-lea grad inclusiv . cu exceptia descendentilor .
taxa de timbru este de 39 ron .
partajul daca este cazul se poate solutiona si dupa desfacerea casatoriei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort unilateral - fara acordul sotului ro.dragospopescu ro.dragospopescu Buna ziua, Vreau sa intentez divort, dar nu cred ca sotul meu va agreea ideea \"acordul partilor\". Suntem casatoriti de 1 an, nu avem copii si nici de ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa paratului VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA vreau sa divortez de sotul meu,insa el nu vrea.se poate? (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)