avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua ,
Intr un proces de divort mama reclamantului sau paratului poate fi citata ca martor ? In ce conditii ?

Copiii ,daca sunt majori , pot fi citati ca martori ?

Daca sotul( paratul ) nu se prezinta ,nu poate fi gasit (mass media , organele de politie ,evidenta populatiei ), e dat disparut , divortul se poate pronunta ?

Paratul( sotul ) plecat de acasa de 2 ani , culpa e exclusiva a lui sau poate fi culpa comuna ?

Ce decurge din culpa comuna ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:34, 11 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc ,

Dupa desfacerea casatoriei se mai poate pastra numele s au se revine automat la numele avut anterior ?(in speta o casatorie de 30 de ani ).
Depinde ce cereţi, dacă se opune soţul; dacă omul nu se prezintă la proces, veţi obţine ceea ce doriţi.Cupla comună sau culpa soţului - mai puţin contează, rezultatul e unul singur - divorţul.
~ Conținut șters la cerere ~
NUmele nu se poate pastra decat in situatii limitate de lege sau in cazul acordului paratului. Lipseste paratul, lipseste acordul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort adela_pacurariu adela_pacurariu In urma cu 3 luni am facut o cerere de divort,azi m-am prezentat la tribunal insa sotul meu nu a venit el fiind plecat din tara.Mi s-a spus de catre doamna ... (vezi toată discuția)
Intrebari divort gmc gmc Divort din culpa comuna. La prima infatisare s-a amanat cauza (pe motivul neprezentarii paratului). 1. Daca luam la urmatorul termen si un martor cu noi, ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)