Este foarte important ca sotul sa fie legal citit si sa semneze ca a primit citatia .
Divortul se poate desface si in lipsa paratului , este foarte important ca dvs sa demostrati ca raporturile de familie erau defectuoase , fiind grav afectate .
In cazul divortului, important este sa se prezinte reclamantul (adica dvs. din cate am inteles eu). Este posibil sa existe dubii in privinta citarii lui si de aceea v-a pus sa publicati anunt in ziar. Cu toate acestea, daca nu se prezinta el, nu este nici o problema. V-am spus: important este ca dvs. sa va prezentati. Bineinteles, ca va trebuie si martori. Duceti doi martori la termenul urmator ca sa nu mai amane pentru ei la un alt termen (pot fi orice fel de martori: mama, frate, sora, prieteni..., dar nu copiii dvs.).
Prima data trebuie indeplinita procedura . Daca de la evidenta populatiei vi se raspunde ca nu mai locuieste acolo , trebuie sa faceti publicitate intrun ziar de larga circulatie prin care anuntati ca respectivul este chemat la divort dosar nr....la judecatoria unde ati depus dosarul . Ca reclamant trebuie sa dovediti ca exista motive temeinice pentru desfacerea casatoriei si ca aceasta desfacere a castoriei nu se produce din vina dvs. Numai dupa ce s-a facut procedura adica sotul dvs. a fost citat la locuinta unde v-a indicat-o evidenta populatiei sau prin ziar , puteti sa va faceti probe in dosar adica veti da numele a doua persoane care stiu din ce cauza dvs. nu mai doriti continuarea casatoriei . Acesti martori pot fi si rude apropriate .
Da am inteles ,va multumesc pt raspuns. Eu stiu sigur ca acela este domiciliul, in fine ma gandesc ca trebuie dovedit,am inteles. Ca sa demonstrez ca motivul neputintei continuarii casniciei imi va fi destul de greu, datorita faptului ca inca de la inceput am fost plecati amandoi in strainatate,iar viata noastra s-a derulat acolo.Prietenii care stiu problemele noastre( consumul de alcool si agresiune verbala) sunt toti in strainatate, singura persoana care pot sa zic ca ar fi un martor ar fi fratele meu care a fost de doua ori la noi acasa pe perioada verii....si parintii mei stiu din ce le-am povestit eu, nu sunt tocmai martori la certurile dintr-e noi...
Si daca de exemplu il duc pe tata si pe fratele meu la urmatoarea infatisare,plus ziarul cerut cu anunt in el,plus dovada de la evidenta populatiei...s-ar putea rezolva la urmatorul termen tot? mentionez ca nu avem copii, cu bunurile ne -am inteles si el daca ar fi in tara ar fi de acord numai ca nu poate sa vina din cauza serviciului.Si credeti-ma ca il inteleg.
În cazul divorţului rudele pot fi audiate, aşă că,pt. a dovedi faptul că relaţiile dintre d-voastră şi soţ nu mai pot continua,fiind iremediabil vătămate, îi puteţi propune ca martori pe părinţii sau fraţi/surori.
În cazul în care pârâtul e plecat din ţară este obligatorie citarea acestuia prin publicitate într-un ziar de interes naţional cu cel puţin 15 zile înainte de data procesului,precum şi dovada că ultimul domiciliu comun e cel din acţiune.
Sau ,dacă soţul e de acord,până la termen ar putea da o declaraţie fie la un notar,fie la ambasada României prin care arată că este de acord cu divorţul şi se va pronunţa un divorţ prin acord.