avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua.Un divort se poate baga in lipsa fara ca eu sa stiu ca sotie,si sa ma trezesc divortata,fara sa fiu de acord,sau sa stiu ceva? Dar daca ma anunta si eu semnez sau mentionez la tribunal ca nu sunt de acord cu divortul,se poate desface casatoria? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:55, 4 Septembrie 2010
desigur ca se poate desface casatoria .
daca sotul nu vrea sa mai fie cu dvs il poate obliga cineva?
e posibil sa va treziti divortata daca ati plecat de la domiciliu si citatiile ajung acolo sau se afiseaza la consiliul local si dvs nu aflati .
daca ajungeti la judecatorie atunci nu mai conteaza daca semnati sau nu ori daca sunteti de acord sau nu .
daca aveti copii minori impreuna atunci nu cred ca mai sunt valabile cele de mai sus pentru ca in acest caz autoritatea tutelara trebuie sa faca o ancheta sociala si trebuie sa va gaseasca.
Ca orice proces, procesul de divort presupune citarea legala a paratului, citare care are loc la domiciuliul dvs. sau la ultimul domiciuliu comun unde ati convietuit, la parintiii dvs. ..in fapt acolo unde se stie ca locuiti ( chiar si fara forme legale).
Reclamantul este dator sa faca dovada ca a staruit in aflarea adresei paratului si ca a facut tot ce i-a stat in putinta insa daca in situatia in care nu a izbutit sa afle domiciuliul acestuia, se va incuviinta citarea prin publicitate.
De obicei aceste situatii se ivesc cand unul dintre soti pleaca in lumea larga fara sa se mai stie nimic in legatura cu el, motiv pentru care in prealabil se efectueaza o adresa si la evidenta populatiei pentru identificarea domiciuliului cu care acesta figureaza.
In cazul in care paratul nu este de acord cu actiunea formulata de reclamant, isi poate exprima desigur pozitia procesuala in intampinarea formulata la primul termen de judecata, insa daca reclamantul dovedeste ca partile nu mai pot convietui dat fiind faptul ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate, actiunea de divort va fi admisa.
se poate desface casatoria chiar dca v-ati opune.daca nu ati stiut de existanta procesului puteti face contestatie in anulare daca dovediti ca nu ati fost citata legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Divort de la distanta amalia.p amalia.p Am o problema si fiindca este urgenta, am sa fiu cat mai concisa posibil. Eu sunt casatorita, fara copii si fara bunuri de impartit cu sotul meu. De aproape un ... (vezi toată discuția)
Divortul de sotie plecata din tara tase01 tase01 buna ziua , as dori un sfat privind modalitatea de divort in cazul in care sotia este plecata din tara ,(sintem casatoriti de 10 ani ,nu ne-am intilnit de ... (vezi toată discuția)