avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de la distanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de la distanta

Am o problema si fiindca este urgenta, am sa fiu cat mai concisa posibil. Eu sunt casatorita, fara copii si fara bunuri de impartit cu sotul meu. De aproape un an de zile traim separat, eu sunt in Italia si el a ramas in Romania. Acum el vrea sa deschidem cat mai repede procesul de divort ca sa isi ia de-o grija cu 'afacerea' asta. Eu ma aflu in imposibilitatea de a ajunge in tara pentru a ma prezenta la un eventual proces. Intrebarile sunt: se poate deschide actiune de divort fara sa se aiba in posesie certificatul de casatorie in original? daca el deschide actiune de divort in absenta mea, risc vreo amenda daca nu ma prezint (pentru ca el imi spunea ca s-a interesat si ca poate spune ca am abandonat domiciliul conjugal)? cum ma poate cita judecatoria la o infatisare de divort daca eu am domiciliul acasa la el, dar eu acolo nu mai stau de un an de zile? Si eu vreau sa scap de acest ghimpe cat mai repede, doar ca nu pot pleca din Italia din cauza locului de munca, iar sotul meu este decis sa deschida proces pana la sfarsitul anului, cu sau fara prezenta mea. Ajutor!!!:((
Cel mai recent răspuns: amalia.p , utilizator 13:53, 11 Ianuarie 2011
Sfat: Sotul deschide actiune de divort, in actiune va trece pe dvs. cu domiciliul actualmente necunoscut (asta ca sa nu se lungeasca divortul ....:D), la primul termen sotul declara ca habar nu are unde sunteti, poate in tara, poate in strainatate....pur si simplu trebuie sa faca pe prostul, instanta va dispune sa se faca citarea dvs.prin mica publicitate intr-un ziar de larga circulatie, iar dupa ce se face citarea de vreo 3 ori (adica va da vreo 3 termene), instanta pronunta divortul. Sotul va aduce doi martori la primul termen sau al doilea care vor declara ca habar nu au unde sunteti, ca nu aveti copii impreuna si gata. Bafta !
si daca nu are certificatulde casatorie in original poate scoate un duplicat.. daca e la dvs.. trimiteti originalul sa nu se mai complice
ii puteti indica sotului adresa dvs, ca instanta sa va citeze corect. dupa ce primiti citatia, puteti trimite intampinare prin posta, in care sa scrieti ca sunteti de acord cu divortul si cereti ca judecata sa se desfasoare in lipsa. astfel, va dura mai putin
Adica e de ajuns sa scriu la mana o hartie prin care sa spun ca sunt de acord cu divortul? Ca asa mi se pare mai usor, pentru ca e destul de complicat sa faca sotul meu pe prostul, ca se foloseste de orice posibilitate pentru a imi face rau.
Acum am ramas din nou in 'ceata', o domnisoara care cere 400 de euro ca onorariu, spune ca nu este calea de urmat, ca ma complic si ca pana la urma este nevoie de prezenta mea. Stie cineva care e adevarul pana la urma?

Alte discuții în legătură

Sfaturi de divort puffy_25 puffy_25 Buna ziua,sunt casatorita de 8 ani dar de 2 ani am parasit caminul conjugal de un an incerc sa divortez prima oara am incercat fara avocat am depus actele ... (vezi toată discuția)
Cate termene pot fi? valymony valymony sapt viit am un proces micsorare pensie,am solicitat a se judeca si in lipsa partilor,dak fosta sotie nu se prezinta la proces se amana sau se judek in ... (vezi toată discuția)
Divort mdinga2003 mdinga2003 Azi am fost sa dau divort de sotia mea ea fiind plecata din tara de 7 ani si nu ami am legatura cu ea de 2 ani mia dat acordul verbal sa divortez si am auzit ... (vezi toată discuția)